Wpis z mikrobloga

Używa ktos z was pionowej myszki komputerowej? Chce zrobić ojcu prezent a ostatnio narzekał, że go boli nadgarstek. Możecie coś polecic? W sieci są rankingi, ale ciężko uwierzyć w rzetelność skoro to sklepy robią te rankingi a na stanie mają ich pełno.
#technologia
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ares7: ja używam takiej zwykłej za 8 dyszek z Trusta, spoko opcja, bardzo wygodna, choć można zapomnieć o obsługiwaniu myszki drugą ręką.
  • Odpowiedz
@ares7: to jest mocno osobisty wybór, i nie każdemu będzie pasować taka mysza. Ja testowałem i mi nie podeszła, choć znam zwolenników, ale znam też zwolennik tracballi ha tfu. Mniej kontrowersyjna opcja to logitech mx master + podkładka z dobrą poduszką na nadgarstek.
  • Odpowiedz
@ares7: mam i nie wiem czy jest różnica. Zależy od pozycji która masz przy biurku na fotelu i gdzie ta mysz i klawiatura. Najlepiej by było obie przetestować.
  • Odpowiedz
Mam i pomogla z zespolem ciesni. Mam Logi Ergo Vertical, ale obecnie najlepiej mi sie pracuje, podkreslam pracuje an trackballu i do tego podkladka z poduszka zelowa. jest wolniej, ale zdecydowanie bardziej komfortowo. Na razie mam zwyklego Ergo M575S, ale pozniej zamowie cos wiekszego, bo sie sprawdza.
  • Odpowiedz