Wpis z mikrobloga

#majsterkowanie

cześć Majstery, mam problem z wycięciem profilu od kabiny prysznicowej, jest mocno przyklejony silikonem do płytek i nie ma jak włożyć nożyka. Macie jakiś pomysł, jak to odciąć? jest sztywny (profil, hehe), solidny, kabiny markowa nie chińska blaszka. Chcę go ponownie zamonować bo szarpanie nie wchodzi w grę. Jakaś żyłka czy coś?

#remontujzwykopem #lazienka #budujzwykopem #samnaprawiam
misk4cy - #majsterkowanie 

cześć Majstery, mam problem z wycięciem profilu od kabiny...

źródło: image

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

cześć Majstery, mam problem z wycięciem profilu od kabiny prysznicowej, jest mocno przyklejony silikonem do płytek i nie ma jak włożyć nożyka. Macie jakiś pomysł, jak to odciąć? jest sztywny (profil, hehe), solidny, kabiny markowa nie chińska blaszka. Chcę go ponownie zamonować bo szarpanie nie wchodzi w grę. Jakaś żyłka czy coś?

@misk4cy: Najpierw pozbądź się silikonu po całym obwodzie a potem powinno się dać podważyć. Nie zapomnij że odpływ
  • Odpowiedz
  • 0
@aresius: Morda ale ja piszę tu o profilu pionowym od kabiny a nie o brodziku :D

a rury już rozdupcone, rozkuwałem brodzik walk in źle wykonany
  • Odpowiedz
@misk4cy: Jakaś żyłka to niegłupi pomysł, powinieneś tam mieć pod ręką nitkę dentystyczną, takim lekko piłującym ruchem powinno pójść. Ew. otwieraki do telefonów, zegarmistrzowskie i po długości spróbuj równomiernie trochę podważyć, może się uda bez pogięcia.
  • Odpowiedz