Wpis z mikrobloga

@Anakee: mam wrażenie że z wiekiem się człowiek robi bardziej tolerancyjny i skupia się na sobie a nie na walce o sprawy które go nie dotyczą, mówię to w odniesieniu do siebie
  • Odpowiedz
@Elltermare: czyli obraziłeś się na starego kumpla bo macha inną chorągiewką niż ty?
Co z ludźmi robi polityka, typowe wujasy jak na wigilię ich krew zalewa gdy dowiedzą się że ktoś śmiał głosować inaczej niż oni. Wojenki plemienne
  • Odpowiedz
@Elltermare: Też kiedyś zagłosowałem na Korwina. Najgorsze było jak po latach na świętach czy czymśtam rodzinka gada o polityce a ojciec: "Ej! Ormiq! Ty na tego Korwina głosujesz". I weź się człowieku tłumacz xD
  • Odpowiedz
mam wrażenie że z wiekiem się człowiek robi bardziej tolerancyjny i skupia się na sobie a nie na walce o sprawy które go nie dotyczą, mówię to w odniesieniu do siebie

@Cyngieldup Będąc dzieckiem masz wrażenie, że większość spraw politycznych i gospodarczych jest prostszych niż się wydaje, dlatego taka bezkompromisowa retoryka populistyczna korwina i wyniosłe hasła trafiają do młodzieży. Wraz z wiekiem dociera do tych dzieci ogrom problemów związanych z pracą,
  • Odpowiedz
@Cyngieldup:

no ja z korwina przeszedłem na zandberga

I co ci ten Zandberg fajnego powiedział? Że zrobimy sobie krainę mlekiem i miodem płynącą jak zrobimy dofinansowania z budżetu, wystarczy tylko pozrywać pieniądze rosnące na drzewach? I generalnie beczunia z boomerów bo nie rozumiejo problemów młodych? 10 lat pierdzi w stołek w Sejmie. Taki sam populistyczny Korwin tylko w drugą stronę.

...a mówią że to centraki nie mają żadnych poglądów i
  • Odpowiedz
@Hadolf_Itler: 'Hhahaha ale się zesrałuuuu hhaaaha'

Nie. Pytam jak człowiek człowieka a nie dzieciaka i oczekuję kontrargumentów. Może zajdźcie w refleksje czemu Zandberg nawet się nie stara ściągać do siebie jakichkolwiek elaktoratów i wychodzi na to że liczy tylko na 3% do subwencji od bandy studenciaków, a potem jest płacz, że jakiś radykalny plankton pnie się w górę w sondażach. To nie Braun jest silny, to większość polskiej sceny politycznej
  • Odpowiedz