Wpis z mikrobloga

• 7
@WiesniakzPowolania: pierwsze co mi przyszło do głowy to skorzystać z taktyki Japończyków z grudnia 1942 roku, wszystkie statki z załoga zaparkowane w jednym porcie, co prawda Japończykom akurat kilka uciekło chwilę przed atakiem ale tutaj się już zamknęli więc nawet łatwiej będą mieć ukraińcy XD
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania: Nie jestem ekspertem, ale poważnie dziwi ciebie marynarka stojąca w porcie? Jeśli nie prowadzi żadnych działań operacyjnych to powinna stać na morzu? Druga kwestia - barykadowanie. Słyszałeś o czymś takim jak drony morskie? Akurat ta barykada jest całkiem skuteczną blokadą.

Równie dobrze możesz - wyśmiewać Amerykanów w Iraku, którzy ZABARYKADOWALI się w bazach wojskowych, a przy wjazdach ustawili blokady. Rozumiem nienawiść do Rosjan, ale dlaczego prowadzisz tak upośledzoną narrację?
  • Odpowiedz
@Logytaze: Tak- dziwi mnie marynarka zamknieta w porcie w taki sposób że nie może z niego szybko uciec w razie ataku. Rozumiem jakieś siatki podwodne przeciw dronom które w razie ataku powietrznego mogą być szybko usuniete żeby okręty mogły uciec. Tu są uwięzione na stałe. Nigdzie okret nie jest tak narazony na atak jak w porcie. A najbardziej mnie dziwi ( a w zasadzie bawi) ze zrobili to w obawie
  • Odpowiedz
@WiesniakzPowolania: bo zagrożenie też było innego rodzaju, a i tak jak sie okazało japończycy zmodyfikowali torpedy że przeszły nad

poza tym to co miało być poza Pearl Harbour to było ;)
  • Odpowiedz