Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dziwne-jedna agencja specjalizuje się w sprzedaży tylko mieszkań do remontu i ma w swojej ofercie niemal same rudery rodem z PRL-u.

@polot: Wlasnie zaliczyles wycieczke po landlordzich nierobach, ktorzy w gospodarce opartej o prace nigdy by tych mieszkan nie otrzymali.

I dla takich nierobow jest wlasnie Podatek Katastralny, Podatek od Pustostanow
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Tagliacozzo @san-san Dzwonię do tej baby z mieszkania nr 6."Proszę Pana nikt nie zna odpowiedzi na Pana pytania,nie wiadomo jak był robiony remont".
Mówię,że jak nikt nic nie wie i nie ma o niczym pojęcia to nie jestem zainteresowany mieszkaniem
  • Odpowiedz
@polot: po prostu wiele osób się nie zastanawia nad takimi rzeczami, po prostu kupują lub nie kierując się ceną, stanem "na oko" i lokalizacją. Jak ktoś kupuje pod wynajem to nawet jestem to w stanie zrozumieć. Ale masa kupujących "dla siebie" to barany.
Swoją drogą jak pierwszy raz szukałem mieszkania i interesowałem się rynkiem wtórnym (bo nie miałem ochoty na wykańczanie stanu deweloperskiego), to się z tego szybko wyleczyłem właśnie
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@p00tinMalpaRU @Tagliacozzo @san-san @PanKapibara

Mieszkanie nr 8.Dzisiaj byłem.Ta d--a wołowa to własciciel,który daje się dymać pośredniczce bo...sam pokazywał mieszkanie w jej obecności :-).To ona powinna jeździć i pokazywać bo bierze za to hajs,a on leżeć brzuchem do góry.Tymczasem to on odbiera telefony i pokazuje.Duża kawalerka z dużym przedpokojem,tynk na ścianach nienajgorzej zrobiony.Kuchnia do zrobienia.Mieszkanie stoi puste 2 lata-to plus akurat.Nieskory do negocjacji-z 460 tys może 5 tys opuścić
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@p00tinMalpaRU @Tagliacozzo @san-san @PanKapibara
Mieszkanie nr 7.Otwiera zaspany właściciel po nocnej zmianie.I to mieszkanie jak dotąd najlepsze,nawet nie trzeba specjalnie malować.Popowice,wielka płyta po ociepleniu.Aneks kuchenny w ładnych kafelkach,wszystkie meble i sprzęty zostają.Okna na plac zabaw dla dzieci więc może być słabo,instalacja elektryczna stara.Na scianach gładzie,nawet poprawnie zrobione.Spuścił z ceny 3%.Dziś ma jeszcze dwóch oglądających.Zobaczymy.

Mieszkanie nr 9.Prowizja 2% netto.Wojnów,nowe budownictwo,podwórko za bramą na pilota i kupa miejsca do
  • Odpowiedz