Wpis z mikrobloga

@Niesondzem: dziadkowi już się nieźle w głowie po j----o, najlepsze że w tym wpisie napisał że niepotrzebna mu jest wolności głosowania w wyborach i tu się z nim w 100% zgadzam powinien mieć odebrane prawa wyborcze z powodu małego capacity muzgu
  • Odpowiedz
@Niesondzem PRL był tak niepodległy, że Bierut wrócił z Moskwy nogami do przodu, a Jaruzelski musiał wprowadzić stan wojenny żeby tylko ruskie czołgi nie zrobiły nam Czechosłowacji i Węgier. W PRL było też tyle wolności, że pan Janusz był regularnie represjonowany za swoją działalność opozycyjną. Wiele razy był aresztowany, odsiedział nawet kilka lat w więzieniu, wyrzucili go też z uczelni i skonfiskowali dokumenty żeby nie mógł dokończyć studiów. Na tym miała
  • Odpowiedz
@Niesondzem: Tak było, pełna cenzura podsłuchy i kapowanie na każdym kroku. Za złe słowo o ruskich areszt. Puste półki w sklepach. Obowiązek pracy 6 dni w tygodniu w fabryce gwoździ. Piękna wolność. Ale przynajmniej nie trzeba było zapinać pasów w aucie. Z każdym wpisem jkm jestem prawie pewny że on ma beke z tych ludzi którzy w to wierzą. Sam mowił "Ten program jest pisany po to, żeby dostać głosy
  • Odpowiedz
@stealtheseal: @Niesondzem
Jemu chodzi o podatki możliwość prowadzenia biznesu, nabywania zdrowych nieprzotowrzonych produktów żywotnościowych itp...
a nie wolność wyrażania poglądów która osobiście też mam w dupie. Dawno wyrosłem z walki o jakieś szlachetne idee zawłaszcza te narodowo-wyzwoleńcze. To nic dla mnie nie znaczy.
Dziwię się że można nie rozumieć Janusza który gada przecież to samo od 40lat ani tego jak bardzo kochana unia trzyma nas za mordę i zmusza
  • Odpowiedz
@kargulasty: "nieprzetworzonych" to brzęczysłówko forsowane dla ułomków
UE ma zdrowsze jedzenie niż reszta świata - nie dzięki "wolności cieciembiorców", tylko regulacjom i jeśli już, to wg laboratoriów polscy rolnicy samowolnie dodają więcej syfu do jedzenia, nie zagranica. bez UE bylibyśmy w ciemnej dupie jak wyzwoleni wolnorynkowi USAjanie
  • Odpowiedz
@Niesondzem: Lubie go, ale dziecinnie to wygląda. za III Rzeszy też Polacy mieli lepiej niż za okupacjii UE, bo jak niemiec przyjachał na wioskę głodny, bo palił wsie obok cały dzień, to kupił na wolnym rynku jajka od chłopa, i nie zapłacił podatku
  • Odpowiedz