Wpis z mikrobloga

Jeśli płaczecie, że dziś w ameryczce "krach", to jest to znak, że macie za dużą ekspozycję na big tech i spółki związane z półprzewodnikami.

#gielda
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@davidero69: jeśli -1% robi na tobie wrażenie, to albo porzuć inwestowanie w akcje, albo skonsultuj się z kolegami od śmieciuchów typu quantum computing stocks, oni są przyzwyczajeni do dużo większych strat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Markowowski: takich kryzysów już były z 2 tuziny od początku kadencji Trumpa. Jeden nawet przespałem, bo zdążyło odbić.
Ja myślę, że to w końcu jebnie, bo musi jebnac, ale nie wiem kiedy to sobie siedzę, bo jak jebnie to w końcu odbije, a mi się nigdzie nie śpieszy¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
takich kryzysów już były z 2 tuziny od początku kadencji Trumpa. Jeden nawet przespałem, bo zdążyło odbić.

@Yahoo_: same

@Cyckonosz też nie masz psychy i zostaniesz przez rynek rozjechany ze trzy razy, zanim nabierzesz zdrowego podejścia.
  • Odpowiedz
@Markowowski: Coś w tym jest, ale to też pokazuje, jak bardzo rynek jest dziś spolaryzowany na jeden temat.
Dla jednych „krach”, dla innych po prostu korekta w sektorze, który wcześniej mocno urósł.

Prawdziwy problem zaczyna się wtedy, gdy portfel zależy od jednego scenariusza. Jak zwykle – dywersyfikacja robi robotę.
  • Odpowiedz