Wpis z mikrobloga

#gry #bijatyka #streetfighter #mortalkombat #guiltygear #tekken #dragonball

Jakie są Wasze ulubione bijatyki, w jakie gracie lub graliście, jakie zapamiętaliście na długo, zrobiły na Was największe wrażenie?

U mnie była to gra "Dragon Ball GT Final Bout" z PS1, którą sprezentował mi kolega z podstawówki, Mateusz. Mieszkaliśmy blok w blok i wpadałem pograć, mając u siebie w domu jedynie Pegazusa. Te dynamiczne starcia w pełnym 3D i możliwość wcielenia się w postaci z kultowych serii anime, które katowało się na RTL7... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
patryk-wuwuw - #gry #bijatyka #streetfighter #mortalkombat #guiltygear #tekken #drago...

źródło: 2025-12-17 10_44_06-Steam

Pobierz
patryk-wuwuw - #gry #bijatyka #streetfighter #mortalkombat #guiltygear #tekken #drago...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@patryk-wuwuw: Mugen ze wszystkimi możliwościami customizacji które doprowadziły do tego że nauczyłem się o co chodzi w komputerach i pracuje teraz w IT.

Po za tym tekken 3, tekken 5.

Ciekawostka: strasznie zajarany byłem grą Soul Calibur którą pare razy grałem i poprosiłem kuzyna który miał wtyki na giełdzie żeby mi kupił... "Soul Reaver" bo mi się nazwy p------y ()
  • Odpowiedz
@patryk-wuwuw: Mortal Kombat 4 w salonie gier, bo były po raz pierwszy bronie, którymi można było rzucać (w odróżnieniu od Soul Calibura). Plus ten ciężki, brutalny klimat..

Franko - bo chodziło się po mieście, w którym dorastałem :)

Fighting Force - bo można było po raz pierwszy niszczyć otoczenie na taką
  • Odpowiedz
@patryk-wuwuw: Soul Blade, pierwsza moja gra na PSX w którą grałem nie mając jeszcze karty pamięci. Tekken 3 oczywiście bo zamiatał wszystko co wyszło do tej pory + miałem nostalgię z grania w T2 na automatach
Największe wrażenie to był SC2
onepnch - @patryk-wuwuw: Soul Blade, pierwsza moja gra na PSX w którą grałem nie mają...
  • Odpowiedz
@patryk-wuwuw: *Dragon Ball Final Bout

Plis, nie używaj tej durnej amerykańskiej nazwy () To nie była nigdy gra z GT, dodali ten tytuł tylko w wersji amerykańskiej co jest jeszcze głupsze gdy weźmiesz pod uwagę fakt, że nikt tam o GT jeszcze nie słyszał bo grę wypuścili na rynek gdy w stanach dopiero leciało DBZ, a GT nie mieli jeszcze przez ładnych kilka lat xD

Do
  • Odpowiedz
@Dravok: Tenkaichi Tag Team jest bardzo niedocenione, bo to dosłownie BT3 tylko z walkami 2vs2 więc jeszcze lepsze. Oczywiście ze względu na ograniczenia konsoli grafika uległa downgrade'owi, mapy są dużo prostsze i jest mniej postaci i ograniczenie tylko do postaci kanonicznych z DBZ + Broly, Gogeta i Bardock. Ale sam gameplay to petarda i story mode był bardzo rozbudowany. Natomiast nie rozumiem tylko czemu nie dodali turniejów do tej odsłony,
  • Odpowiedz
@patryk-wuwuw: Tekken 3 bez konkurencji. Zmieniły mi się tylko trochę preferencje co do postaci. Kiedyś grałem Paulem ( można było 1 hit KO przeciwnika jak się zagapił ( ͡ ͜ʖ ͡) ), a teraz gram boke! tj. Asuką bo jest mega defensywną postacią, więc można wkurzać ludzi i po prostu mi siadła najlepiej podczas bety zamkniętej.
  • Odpowiedz