Wpis z mikrobloga

trochę się boję

@niegwynebleid: 2 połowę będziesz musiał zapłacić przed wysyłką ( ͡º ͜ʖ͡º). Teoretycznie nic się nie powinno stać złego, ale do kosztów powinieneś jeszcze doliczyć cło i obsługę celną, bo sam tego nie odprawisz. Transport zamawiałeś DAP? Czy tylko do portu?
  • Odpowiedz
@Yawimaya: DDP. Transport pod dom. +ewentualne koszty rozładunku.
Delivery Term: DDP, including China inland delivery cost, customs clearance of China, ocean shipping cost, insurance, destination port cost, customs clearance, inland shipping and import tariff, not including unloading fee/service when truck arrive assigned address.
  • Odpowiedz
DDP. Transport pod dom. +ewentualne koszty rozładunku.

Delivery Term: DDP, including China inland delivery cost, customs clearance of China, ocean shipping cost, insurance, destination port cost, customs clearance, inland shipping and import tariff, not including unloading fee/service when truck arrive assigned address.

@niegwynebleid: to będzie dobrze mirek, wołaj jak dojedzie!
  • Odpowiedz
@Sprus:

wysłałeś Chińczykowi 12000 i wysłał ci rysunek techniczny?

Ja z 20 lat temu wysłałem pare tysięcy i chińczyk wysłał rzeczy zwykłym listem. Listonosz rzucił mi pod drzwi gruba kopertę i leżała parę dni bo akurat dom był pusty.

Kolejnym razem poprosiłem o droższa bezpieczniejsza przesyłkę chyba za ~100zl i urząd celny dorzucił mi jeszcze 1000+ VATu;)
  • Odpowiedz
@Freddy-Krueger: robiłem zapytanie na stronie i potem rozmawiam z piękną drobną chinką Doreen Shaw co zapewne jest grubym starym losowym chińczykiem. Ale ma dobry angielski i da się dogadać i pilnuje tego zamówienia nawet jak nie odzywałem się tygodniami (przesuwałem decyzję żeby mi nie przyszło w środku zimy i zanim taras będzie gotowy). sales23@alunotec.com
  • Odpowiedz