Wpis z mikrobloga

#kiszak #cytatywielkichludzi #bekazludologow

Interlokacyjność nie polega na tym, że wchodzisz do lokacji, masz ślimaka i tu masz zamknięte drzwi i tu masz korytarz prowadzący do tego i te drzwi się nagle otwierają, przez co zamiast iść tak, to potem możesz iść tak. Nie, nie, nie, to nie jest interlokacyjność. Interlokacyjność to masz stary Firelink Shrine. Wejście do Firelink Shrine zobaczcie ile macie wejść, wyjść i korzytarzy pomiędzy Firelink Shrine'em. Ludzie używają zwrotów, których nie potrafią zrozumieć. Skrót w grze to nie jest interlokacyjność.
kaoen9 - #kiszak #cytatywielkichludzi #bekazludologow
Interlokacyjność nie polega na ...

źródło: Zrzut ekranu 2025-12-16 205315

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie ma czegos takiego jak interlokacyjnosc xD chłop wymyślił trudne słowo żeby brzmieć mądrzej xD
  • Odpowiedz
@kaoen9: na dobra sprawę czytając ten cytat to dalej nie wytłumaczył co to jest za słowo które nie istnieje i ma pretensje że ludzie tego nie rozumieją,tylko podał przykład tego. Tak samo mogę powiedzieć że samochód to jest skoda a ludzie nie rozumieją znaczenia słowa samochód
  • Odpowiedz
@kaoen9: Chyba raz kolesia widziałem na YT jak oceniał jakąś grę. To ten malkontent, któremu wszystko nie pasuje i który robi te swoje miny srającego kota? To co recenzował to miał do tego stosunek akurat krytyczny, ale gościu robił o w taki charakterystyczny sposób, że nie dało się tego oglądać. xD
  • Odpowiedz
  • 4
@kaoen9: Może potraficie na podstawie powyżej przytoczonej "definicji" interlokacyjności wskazać takie lokacje z innych dzieł gamingowych/ludologicznych. Nie wiem czy np. taki Summoners Rift jest lokacją interlokacyjną? Teoretycznie moim zdaniem tak - zobaczcie ile macie wejść, wyjść, korytarzy na różne aleje: górną, środkową i dolną. Nie mam racji? Chyba, że potraktujemy je jako "skrót w grze" to wtedy to nie jest interlokacyjność...
  • Odpowiedz
@kaoen9: Kiszak przerobił pojęcie "interconnected maps" na "interlokacyjność" i przedstawił go swoim widzom tak jakby to był jego autorski termin aby po raz kolejny poudawać eksperta od gier XDDD
"Interlokacyjność", czyli "interconnected maps" to termin używany w gamedevie od czasów pierwszych metroidvanii i oznacza, że lokacje w grze są ze sobą połączone systemami skrótów które gracz może odkryć podczas przechodzenia tych lokacji, dzięki czemu przejście ze wcześniejszych lokacji do późniejszych
  • Odpowiedz