Aktywne Wpisy

jmuhha +275
Wytłumaczy mi ktoś po co?
źródło: 1000008417
Pobierz
Zakrentas +28
Dlaczrgo na wykopie tak popularny jest pogląd, że szeregówka "ma wszystkie wady mieszkania i domu"? Taki komentarz dostał wczoraj ponad 1000 plusów.
A moim zdaniem szeregówka ma szereg zalet:
-brak sąsiadów nad głową i pod podłogą;
-własny ogródek do grillowania, opalania się, postawienia basenu, zabawy w dziećmi, posadzenia pomidorków itd.;
-garaż i podjazd: zawsze jest gdzie zaparkować, można sobie umyć, posprzątać samochód, wnieść zakupy spod samych drzwi do domu;
A moim zdaniem szeregówka ma szereg zalet:
-brak sąsiadów nad głową i pod podłogą;
-własny ogródek do grillowania, opalania się, postawienia basenu, zabawy w dziećmi, posadzenia pomidorków itd.;
-garaż i podjazd: zawsze jest gdzie zaparkować, można sobie umyć, posprzątać samochód, wnieść zakupy spod samych drzwi do domu;
źródło: 18211
Pobierz

źródło: scaled_1000056764
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
A co do zdjęcia, to bez problemu przejedzie normalnie, bo nawet nie jest nisko XDDD
Sam jeżdżę na glebie, i staram się nie tamować ruchu, tylko spinam dupę i rura przez próg byle się na zawiesić XD
Najlepsze są te gumowe, bo się nie zawiesisz tylko ładnie prześlizgniesz
@SzalonyAndrzej: Żadne młoty, te progi właśnie od tego są. Żeby osoba w takim bmw e36 jak już jest na zdjęciu nie mogła szaleć i musiała zwolnić, mi też się nie jeździ po nich komfortowo, ale nie oszukujmy się z jakiegoś powodu one są na tych ulicach. Poza tym sorry
Jak widzę niektóre progi to za łeb sie idzie złapać
Jak brzmi? No zajebiście, a jak ma brzmieć 😎
Komentarz usunięty przez moderatora
@SzalonyAndrzej: Zwolnienie to w tej kwestii synonim utrudnienia przejazdu.
@SzalonyAndrzej: Dokładnie, każdy normalny wie o co chodzi. Natomiast ty za to masz jakiś widoczny problem ze zrozumieniem. To, że zaczniesz każdemu cisnąć nie znaczy, że będziesz miał rację.
Progi powinny być usystematyzowane i jednolite w całym kraju.
Nie powinno być tak, że próg z kostki robi się stromy bo przed nim bruk się zapadł, albo jeden ma 0,5m inny 1,0m itp.
@Cztero0404: to zupełnie tak, jak pedalarze ujadają na DDR z kostki i się pultają gdy ktoś im zasugeruje jazdę tym DDR.
Komentarz usunięty przez autora
Ale o tak lepsze niż wesołe ulepy spółdzielni, wspólnot itp. z kostki czy asfaltu.
@Cztero0404: No ale strome progi zwalniające to rak totalny, raz SUVa na takim przytarłem jak nie był jeszcze oznaczony. Są takie gdzie moje raczej niskie (seryjnie) auto przejedzie bez problemu a są takie gdzie muszę zwolnić do 5 km/h. Na osiedlach jak pic rel ogólnie nie powinno być progów a jedynie szykanki. Dużą
@Cztero0404: bo 99% progów jest zrobionych na o-------l i totalnie niezgodnych z wytycznymi?