Aktywne Wpisy

thorgoth +906
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ChlopoRobotnik2137 +300
342 mile już za mną a 2313 przede mną. Powiem że mocno zostałem przeorany przez ostatnie dni. Nie spodziewałem się że ta trasa będzie szła przez tak wysokie góry ( najwyższy szczyt który zdobyłem to San Jancinto 3302 mnpm) , oraz że spanie na wysokości typu 2500 mnpm będzie normą . Wiedziałem, że szlak przechodzi się przez Sierra, ale myślałem że reszta to będzie łatwy i przyjemny trekking .Góry San Jancinto mocno
źródło: image_picker_F03B3B91-C0F3-4296-8C02-C7AF0BB229C1-49459-00000551824D4361
Pobierz

- objaw: nie świeci prawy led + w obu światłach widać wode
- zostawiłem w serwisie który naprawia niby lampy, mówią ze zrobią
- Diagnoza: zalane oba światła, popękane klosze
- kupiłem 2 klosze zamienniki za 1500zł
- klosze szły tydzień, ale w końcu doszły
- mówią, że przez to że zalane bylo trzeba pewnie wymienić obie przetwornice do xenonów
- to ja sie zastanawiam co oni kurła robili przez tydzień, skoro dopiero jak klosze przyszły mówią, że przetwornica była zalana
- cena za sztuke: 1500zł używka
- nie działa też sterownik LED prawy
- sterowników nie da się dostać, bo to część lampy - używana lampa ok 3500
- mówie im, zeby wysuszyli i sprawdzili czy działają przetwornice
- mówią, że lewa działa, prawy nie
- zamawiam przetwornice prawą i mówie żeby złożyli to spowrotem żeby szczelne było, trzeba na spokojnie tej płytki poszukać
Podsumowanie:
- klosze: 1500
- przetwornica 1500
- robocizna: ~1700 - ale tu będe negocjować
- auto zastępcze: 100
Wiem wiem, po zalaniu ta druga przetwornica też może przestać działać w każdej chwili. Jednak poczekam - to akurat można wymienić bez rozklejania lamp. Możecie się ze mnie pośmiać w tym wątku, ale możecie też doradzić - jak skombinować tę cholerną płytkę? Osobno się nie da, ona jest luzem przykręcona w reflekorze. Najlepiej by było znaleźć jakiś reflektor po dzwonku i ją wyciągnąć - gdzie szukać? Samochód problematyczny o tyle, że części do tego mało jest.
#samochody #mechanikasamochodowa
może i świecą megajasno, za to głównie ludziom po oczach, a gdy przestaną działać to nie naprawia się ich wymianą żarówki za 5 zł a na pewno przestaną działać bo ledy wydzielają za mało ciepła żeby odparować wilgoć która z czasem kondensuje się w lampie
ale pomijając już mój boomerski, acz prawdziwy wysryw, to jakim cudem popękały klosze w sześcioletnich lampach?