Aktywne Wpisy

Wernest +1132
Nie lubię nikomu zaglądać do portfela, ale przed chwilą w TVP Info opowiadali o rodzinie, która dostała szlachetną paczkę. Otrzymali na wigilię 29 paczek, w tym krzesła, dzięki którym (jak mówi dziennikarz) rodzina mogła zasiąść do świątecznego śniadania.
Tymczasem facet ma za sobą dziesiątki komiksów, z których część jest warta po kilkaset złotych, choćby Aliens vs Predator 30th anniversary. Wiele z nich to jakieś nowe wydania. Czy naprawdę nie można było sprzedać
Tymczasem facet ma za sobą dziesiątki komiksów, z których część jest warta po kilkaset złotych, choćby Aliens vs Predator 30th anniversary. Wiele z nich to jakieś nowe wydania. Czy naprawdę nie można było sprzedać
źródło: paczka
Pobierz
Shatter +65
Czy #policja w tym kraju działa?
Wczoraj moi sąsiedzi z domu obok mieli kilkunastogodzinną imprezę - głośna muzyka, a-----l, darcie gęby. Moja żona nie wytrzymała, zadzwoniła po policję przed 23 - od dwóch lat ścieramy się z nimi o to, żeby dawali ciszej jak się robi późno, ale to są ludzie, którzy uważają się za lepszych od nas i nijak nie reagowali na nasze prośby, rozmowy, sugestie że wystarczy skręcić bass
Wczoraj moi sąsiedzi z domu obok mieli kilkunastogodzinną imprezę - głośna muzyka, a-----l, darcie gęby. Moja żona nie wytrzymała, zadzwoniła po policję przed 23 - od dwóch lat ścieramy się z nimi o to, żeby dawali ciszej jak się robi późno, ale to są ludzie, którzy uważają się za lepszych od nas i nijak nie reagowali na nasze prośby, rozmowy, sugestie że wystarczy skręcić bass
źródło: 1000008251
Pobierz

1)Nie płaci napewno 2000 samej zdrowotnej
2)Chyba wyczerpany limit mają na dermatologów czy cuś, bo u mnie w robocie kobity dziecku coś też wyszło i oczywiście terminów brak i trzeba prywatnie.
Ale ja nic takiego nie powiedziałem. Patologią jest to, że ktoś zarabiający więcej od innych płaci mniej od innych, a do tego
@Sophos: I tak by terminu w te dwa dni do dermatologa nie znalazła.
Ta podstawowa opieka na NFZ zazwyczaj pozostawia dużo do życzenia.
Tyle że tu argument że "powinno być inaczej" bo koleżanka zapłaciła w miesiącu 2k zazwyczaj przytaczany jest w dość odwrotnym przypadku.
Bo prawdę mówiąc wręcz dziwne że koleżanka mająca takie dochody w ogóle zbłądziła do jakiejś dzielnicowej przychodni, gdzie pewnie w samej poczekalni do rodzinnego spędziła więcej czasu niż by zapłaciła za prywatną wizytę u specjalisty z tytułem.
I ten argument który
Jakie alternatywy proponujesz po tej jakże trafnej diagnozie? Bon zdrowotny może? System amerykański? Szeptucha?
Pewnie że system idealny nie jest, pewnie że każdy nie raz trafił na z-------o lekarza, ale wszyscy ci wzburzemi wolnościowcy chętnie narzekają jak to są ograbiani tylko dopóki coś naprawdę poważnego się nie przydarzy i nagle trzeba operacji, szpitala, czy
Ależ dokładnie taka jest logika Twojego rozumowania, nawet jeśli nie jest wyrażona wprost.
@
uciekłem na ryczałt i jest dużo lepiej - ciekawe kiedy się i do tego dobiorą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z Ł O D Z I E J E J ##### A N E
@Sophos: powiem ci po co - po to że jak dostaniesz zapalenia wyrostka i rozleje ci się to na otrzewną i będziesz potrzebował szpitalnej antybiotykoterapii to zebys po hospitalizacji nie musiał ogłaszać bankructwa - laparoskopowa appendektomia w trybie pilnym to koszty pewnie ok 10tys, plus hospitalizacja, antybiotykoterapia i z jednego pobytu robi się ze 25tys. No i płacisz składkę nie