Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 158
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sophos narzekanie, narzekaniem. Teraz podaj swoje złote rozwiązanie tego problemu. Ekonomiczna nagroda Nobla czeka na śmiałka który rozwiąże ten problem.
  • Odpowiedz
@Sophos: spokojnie, u prywaciarza też trafisz leszcza. dopiero co byłem w medicoverze u ich 1 ortopedy i ziomek nie zrobił totalnie nic, wysłał na daignostykę którą potem źle zinterpretował, dopiero kolejny lepiej ogarną. jak trafisz tak trafisz czy to prywatnie czy na nfz. przy czym skoro płacisz na ten nfz to najlepiej i tak z niego korzystać, pediatre, diagnostykę itd można ogarnąć na nfz wysokiej jakości
  • Odpowiedz
@Sophos:
1)Nie płaci napewno 2000 samej zdrowotnej
2)Chyba wyczerpany limit mają na dermatologów czy cuś, bo u mnie w robocie kobity dziecku coś też wyszło i oczywiście terminów brak i trzeba prywatnie.
  • Odpowiedz
@TheSilentEnigma:

Straszne - pani przedsiębiorca śmie własną pracą zarabiać więcej od innych.

Ale ja nic takiego nie powiedziałem. Patologią jest to, że ktoś zarabiający więcej od innych płaci mniej od innych, a do tego
  • Odpowiedz
@Sophos: a ja nie pracuje podatkow, jestem ubezpieczony na mame, mam legitymacje zhdk i korzystam z nfz. Endorkrynolog - terminy w duzych miastach 6-12 miesiecy, a ja do tygodnia. Zycie jest piekne
  • Odpowiedz
@Sophos:
Ta podstawowa opieka na NFZ zazwyczaj pozostawia dużo do życzenia.

Tyle że tu argument że "powinno być inaczej" bo koleżanka zapłaciła w miesiącu 2k zazwyczaj przytaczany jest w dość odwrotnym przypadku.
Bo prawdę mówiąc wręcz dziwne że koleżanka mająca takie dochody w ogóle zbłądziła do jakiejś dzielnicowej przychodni, gdzie pewnie w samej poczekalni do rodzinnego spędziła więcej czasu niż by zapłaciła za prywatną wizytę u specjalisty z tytułem.
I ten argument który
  • Odpowiedz
@Sophos: Głębokie przemyślenia, system zepsuty upadający i niesprawiedliwy bo bombelek koleżanki dostał złą maść ma wysypkę.

Jakie alternatywy proponujesz po tej jakże trafnej diagnozie? Bon zdrowotny może? System amerykański? Szeptucha?

Pewnie że system idealny nie jest, pewnie że każdy nie raz trafił na z-------o lekarza, ale wszyscy ci wzburzemi wolnościowcy chętnie narzekają jak to są ograbiani tylko dopóki coś naprawdę poważnego się nie przydarzy i nagle trzeba operacji, szpitala, czy
  • Odpowiedz
Straszne - pani przedsiębiorca śmie własną pracą zarabiać więcej od innych.

Ale ja nic takiego nie powiedziałem.

Ależ dokładnie taka jest logika Twojego rozumowania, nawet jeśli nie jest wyrażona wprost.

@
  • Odpowiedz
do zeszłego roku płaciłem miesięcznie po 7-8 tys zusu.
uciekłem na ryczałt i jest dużo lepiej - ciekawe kiedy się i do tego dobiorą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z Ł O D Z I E J E J ##### A N E
  • Odpowiedz
Więc koleżanka pyta:

„To po c--j ja płacę składkę zdrowotną?”

@Sophos: powiem ci po co - po to że jak dostaniesz zapalenia wyrostka i rozleje ci się to na otrzewną i będziesz potrzebował szpitalnej antybiotykoterapii to zebys po hospitalizacji nie musiał ogłaszać bankructwa - laparoskopowa appendektomia w trybie pilnym to koszty pewnie ok 10tys, plus hospitalizacja, antybiotykoterapia i z jednego pobytu robi się ze 25tys. No i płacisz składkę nie
  • Odpowiedz
@Sophos: nie widziałem jeszcze takich głupot popisanych. Lekarz rodzinny płaci jak zlecane badania laboratoryjne, natomiast za skierowania do specjalisty nic nie płaci.
  • Odpowiedz
powiem ci po co - po to że jak dostaniesz zapalenia wyrostka i rozleje ci się to na otrzewną i będziesz potrzebował szpitalnej antybiotykoterapii to zebys po hospitalizacji nie musiał ogłaszać bankructwa - laparoskopowa appendektomia w trybie pilnym to koszty pewnie ok 10tys, plus hospitalizacja, antybiotykoterapia i z jednego pobytu robi się ze 25tys. No i płacisz składkę nie tylko za siebie ale też za innych żeby twoja babcia alba Olga z
  • Odpowiedz