Wpis z mikrobloga

Witam Mirki,
Mam dwie sztuki takich mikrofonów jak na zdjęciu.
Jest to Sennheiser MKH 815T.
Są one w stanie idealnym - swój żywot przeleżały w pudełku.

Jak myślicie, ile to może być warte i gdzie ewentualnie mogę sprzedać taki sprzęt ? Próbowałem na grupach fb, ale to jest rak straszny jak chodzi o sprzedawanie czegokolwiek.

#audiovoodoo #hifi #audiofile #audio
CasualMirek - Witam Mirki,
Mam dwie sztuki takich mikrofonów jak na zdjęciu.
Jest to ...

źródło: IMG_1154

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Sennheiser MKH 815T

@CasualMirek: na ebaju widzę za ponad czterysta dolka, ale żaden guwniorz
z fejsbuka ci za mikrofon tyle nie zapłaci.... może popytaj w lombardach itp...
  • Odpowiedz
  • 0
@eMinimi: Na fb bardziej mi chodzi o grupy miłośników sprzętu vintage, ale dobrze wiemy, że tam ludzie są jakby to powiedzieć... specyficzni. Też widziałem aukcje, ale to były albo odnowione sprzęty z śladami użytkowania albo właśnie takie mocno zużyte. Uśredniając za tamte sztuki to było jakoś 1500-2500zł. Wysłałem ofertę wyceny do firmy, która skupuje sprzęty audio i wycenili na 1k.
  • Odpowiedz
@CasualMirek: spróbuj na grupach ze sprzętem video - tam shotguny są bardzo chodliwe i nikt nie wyśmieje tego ogłoszenia. Spróbuj też na Reverb.com, to jest międzynarodowa giełda sprzętu pro-audio, głównie gitarowego, ale widzę że mają też te mikrofony:
https://reverb.com/marketplace?query=Sennheiser+MKH+815T
Jestem pod wrażeniem stanu, z tego co czytam, Sennheiser skończył produkcję tych mikrofonów w 1975 roku, ale dokumentacja wygląda na młodszą, więc zakładam że to jakaś reedycja.
  • Odpowiedz
  • 0
@Roszp: Moje egzemplarze po prostu leżały od momentu zakupu, z tego co wiem to zostały po prostu kupione i zapomniane :D Jedynie kartonowe pudełko w którym znajdowała się już docelowa "skórzana" czarna skrzynka jest wyblakły, ale to raczej normalne.

Myślisz, że z racji na stan może on być dużo więcej wart ?

Co do samego roku produkcji to nie jestem pewien bo nigdzie nie mogłem znaleźć konkretnej daty, albo gdzieś
CasualMirek - @Roszp: Moje egzemplarze po prostu leżały od momentu zakupu, z tego co ...

źródło: d6e4e0a8-6540-434f-af93-8d09719d3f0e

Pobierz
  • Odpowiedz
@CasualMirek: dzięki za miłe słowa Mirku!
Zapytałem znajomego realizatora/konstruktora mikrofonów i wygląda na to, że to faktycznie staruch, ale daty produkcji też nie potrafi znajomy odszyfrować.
Czy będzie więcej wart w takim stanie - nie wiem, na reverbie wisi kilka sztuk, najtańszy za 1300, w ładnym stanie, ale bez papierków. Spróbuj wystawić po 1400 sztuka i w razie czego poniżej 1000 nie schodź. Dobre shotguny kosztują swoje, standardem w branży
  • Odpowiedz