Wpis z mikrobloga

#ator #podatki #uk #bekazszurow #podatekkatastralny

Płacicie czy oddaliście już swoje samochody?

ManipulAtor wypuścił film sprzed 2 lat. Około 7:30 mówi że jest rok 2023, w dalszej części mówi o podatkach dla Morawieckiego.

Minęło 2 lata od jego przemyśleń. Jakiś nie trzeba oddawać samochodów, ani płacić opłat.

Podatku katastralnego także nie wprowadzono, a miał być już po wyborach.
Tak, po tych wyborach 2023 roku, po których konfabulAtor miał zniknąć z jutiuba i po których PiS miał nie oddać władzy wprowadzając stan wojenny.

Pamiętajcie - bloger wyklęty nigdy nie straszy, on ostrzega 😂
DzikiZazu - #ator #podatki #uk #bekazszurow #podatekkatastralny

Płacicie czy oddaliś...

źródło: Screenshot_2025_1215_195129

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@boguslaw_licencyjny: Ja oglądam. Podatku katastralnego nie będzie? doprawdy? Przecież non stop są rozmowy i propozycje... bo oh ah deweloper zły... Tyle tylko, że najbardziej oberwą zwykli obywatele.

Druga sprawa: Obecnie są już lokalne podwyżki podatku od nieruchomości, i to 10 krotne. chyba z 3 złotych za metr do 30 złotych za metr.
Podatki od posiadania samochodów już istnieją i są to pośrednie jak np. oc, przeglądy czy podatek paliwowy.
  • Odpowiedz
  • 0
@adam-mleczny: wg zapowiedzi to podatek miał być zaraz po wyborach.

Sam podatek nie jest zły. Trzeba tylko dać odpowiednią stawkę. Albo ogólnokrajową, albo bardziej lokalna.

To jak ze śmieciami.
Jak miało być, że to zależne będzie od ilości wody to straszył, że będzie
  • Odpowiedz
No sory ale ja nie mam ciągot komunistycznych do opodatkowywania wszystkiego i wszystkich. Każdy podatek jest zły jeśli sumarycznie płaci się więcej niż 8-10% całkowitego dochodu.
  • Odpowiedz
@adam-mleczny: w jaki sposób oberwą zwykli obywatele, skoro 3 i więcej mieszkań ma niecały 1% Polaków, a realne propozycje podatku katastralnego zaczynają się od czwartego mieszkania wzwyż?
  • Odpowiedz