Wpis z mikrobloga

Wszyscy mają #wykopaka, mam i ja!

Tegorocznym Mikołajem okazał się @reventon i sprawił mi duuuużo radości (oraz znacząco podniósł poziom cukru we krwi, dorzucając tyle Michałków do paczki ( )).

A co do zawartości paczuszki, czego tu nie ma:

- Model Formuły 1 McLarena - wiem, że część osób z tagu #f1 automatycznie doda mnie teraz na #czarnolisto Lubię tę stajnię, ale w tym sezonie kibicowałem Maxowi do samego końca. Nie wspominałem nic ani o takim zestawie, ani nawet o samym LEGO w swoim opisie, ale mój Mikołaj wykazał się nie lada zdolnościami detektywistycznymi i wygrzebał mój komentarz na ten temat. Bardzo Ci dziękuję - zaraz zabieram się do składania i zajmie swoje miejsce na półce (ʘʘ)
- „Jak zbudować samochód. Kulisy powstawania mistrzowskich bolidów Formuły 1” - bardzo fajna i ciekawa pozycja. Ostatnio częściej słucham podcastów, ale niedługo zaczynam okres świąteczno-noworoczny, więc będę mógł spędzić wieczory na zaczytywaniu się w tej lekturze.
- Zestaw do biegania z psem - mimo że mój szczeniak (Nunuś się nazywa #pdk) rośnie jak na drożdżach, to jeszcze nie biega ani ze mną ani z różową, ale myślę, że już na wiosnę zestaw jak najbardziej znajdzie swoje zastosowanie. Dziękuję ślicznie za tak praktyczny prezent - w imieniu swoim, różowej i pieska ʕʔ
- „To nie kapelusz” - fajnie zapowiadająca się gra karciana, która zapewne znajdzie swoje miejsce podczas nadchodzącego Sylwestra ( )
- Zestaw kostek w bardzo gustownym etui - zawsze mile widziany zestaw, bo wiecznie je gubię, a po przeprowadzce znajduję je w najróżniejszych miejscach. Teraz przynajmniej będę mógł trzymać je wszystkie w jednym miejscu.
- Zestaw do czyszczenia winyli - kolekcjonuję płyty winylowe (pierwszą płytę dostałem właśnie podczas zabawy #wykopaka), ale gramofonu jeszcze się nie dorobiłem. Mam jednak nadzieję, że w tym roku Mikołaj (w postaci różowej) spełni moje życzenia i przyniesie mi go pod choinkę. Wtedy będę mógł zacząć osłuchiwać swoje płyty (bo póki co większość wciąż jest w oryginalnym opakowaniu), a zestaw znajdzie swoje pełne zastosowanie.
- „Savoir-vivre kolekcjonera płyt” - obiecuję, że zajmie miejsce obok gramofonu i że będę się restrykcyjnie stosował do tych zasad. #slowoharcerza
- I #lastbutnotleast - wino prosto z Paryża - myślę, że idealnie nada się na wieczorową porę po wigilijnym opychaniu się serniczkiem i pierogami albo na relaksacyjne popołudnie spędzone przy kolejnej powtórce #znachor na TVP ( ͡~ ͜ʖ ͡°). Bardzo mi miło, że dorzuciłeś taki mały drobiazg z Paryża.

Duże wrażenie zrobiło na mnie również staranne przygotowanie paczki. Wszystko było pięknie zapakowane i solidnie zabezpieczone, sam list napisany na bardzo eleganckim papierze (szkoda, że pióro zawiodło - byłoby to naprawdę coś wyjątkowego, otrzymać list napisany w ten sposób (ʘʘ) Swoją drogą, pochwalę Mireczka za bardzo piękne pismo!), a całość zapieczętowana. Widać, że w tę paczkę włożono dużo serca i wysiłku, co cieszy mnie jeszcze bardziej!

Bardzo Ci dziękuję, Mireczku, za tak spersonalizowaną paczkę i poświęcony czas. Oby nadchodzące Święta mógł spędzić w rodzinnym gronie a Nowy Rok był dla Ciebie dobry i obfitował we wszystko, co najlepsze.

Wesołych Świąt Mireczku @reventon!

#wykopaka #pokazpake
AtlantyQ - Wszyscy mają #wykopaka, mam i ja!

Tegorocznym Mikołajem okazał się @reven...

źródło: 20251215_190458

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AtlantyQ:
Ależ mnie przytrzymales dzisiaj w napięciu nerwów - ponad cztery godziny czekać z odbiorem paczki - kto to widział?

Cieszę się kolego że się spodobało. Tak jak pisałem: nie byłem wcale tak pewien tej paki, choć miałem trochę pomysłów na Ciebie, mam nadzieję że wybrałem najlepsze. Ufam że niczego nie przegapiłeś - ta koperta to nie był jedyny list :)

Wszystkiego dobrego dla Ciebie i różowego i Wesołych Świąt!
  • Odpowiedz
  • 0
Ależ mnie przytrzymales dzisiaj w napięciu nerwów - ponad cztery godziny czekać z odbiorem paczki - kto to widział?

@reventon: Ależ proszę mi wybaczyć, niestety napierw przetrzymali mnie w pracy po godzinach, a potem musiałem podjechać po zakupy. Okrutny los kazał mi cierpieć w oczekiwaniu na odbiór paczki, ale wystarczy powiedzieć, że warto było. Jeszcze raz dziękuję ślicznie Mirku za każdy prezent i ponownie życżę Wesołych Świąt tobie i twojej
  • Odpowiedz
@AtlantyQ: ahhhh, prawie przegapilam pake bo mam f1 na czarnej liscie xD
To zasluguje na wiecej plusow ale tak cos czuje, ze nie tylko ja mam ten tag na CL ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Fajna paka, Pan @reventon to dobry czlowiek (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 1
@Wrrronika O matko, nie domyśliłem się, że to przez ten tag. Właśnie było mi przykro, że tak mało plusów zebrała ta paczka, bo zasługiwała na gorące ze znacznie większą ilością plusow, bo widać napracowanko. Skopałem... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@AtlantyQ: noms, ja weszlam na Twoj profil bo zastanawialam sie czy juz paczke jakas pokazywales ( ͡° ͡°)

Duso osob dodalo bo gdy mieliscie jakies zawody we wziuuuumaniu to co 0,6 post byl z pod tego tagu i tak kilka dni chyba xD
  • Odpowiedz
  • 1
@Wrrronika: Ehhh, człowiek nie pomyślał, szkoda. Wrzucę jeszcze post jak złożę model z klocków lego pod tagi i podlinkuję ten post, bo za fajna paczuszka się trafiła by zaginęła gdzieś na czarnej liście ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz