Aktywne Wpisy

YolonezFSO +777
Na wykopie widać wpisy, jakoby ICE zatrzymywało TYLKO przestępców, wobec których mają pewność o ich nielegalnym pobycie. W minionym roku ICE zatrzymało 3800 dzieci. Wśród nich jest 5 letni Liam Ramos. Chłopiec został zatrzymany w drodze ze szkoły do domu i wywieziony do ośrodka detencyjnego. Liam wraz z ojcem, bratem oraz ciotką przebywają w USA legalnie. Prawa strona nie widzi w zatrzymaniu nic złego, bo przecież "jeśli jest legalnie to go wypuszczą".
źródło: 15848
Pobierz
WOparachAbsurdu +20

Nie miałem pomysłu, gdzie mogłem to wrzucić, więc jestem tu. Zajduję się w trudnej sytuacji finansowej i mieszkaniowej. Mam 25 lat, a od około dwóch ledwo próbuję związać koniec z końcem bez wsparcia bliskich. Idzie mi to słabo - niestabilny rynek pracy i konieczność częstych przeprowadzek wywołana problemami z pieniędzmi sprawiły, że trudno mi było osiąść w jednej firmie na dłużej. Niestety praca przy żywności - w sklepie, czy w kawiarni - wymaga odpowiednich badań lekarskich, których nie pokrywa pracodawca. Wykonanie tych badań, po ówczesniejszym zakupieniu probówek, kosztuje 230zł w lokalnej stacji sanepidu. Orzeczenie lekarskie to koszt od 90 do 120zł.
Tworzę tą zrzutkę, ponieważ środków mam obecnie za mało i ledwo wystarczają mi na przeżycie. Mam nadzieję uzyskać pomoc, która pośrednio pozwoli mi się usamodzielnić, stanąć na nogi i zyskać pracę na stałe.
Będę dozgonnie wdzięczny każdej osobie, która pomoże mi osiągnąć ten cel.
https://zrzutka.pl/p6j676
#pomoc #zrzutka #praca #gastronomia