Wpis z mikrobloga

@nokash: zależy, DMG wbrew pozorom są dość "tanie", sam mam kilka sztuk a naprawić nawet złomka nie jest trudno, większość osób i tak by modowała te konsolki bo to nie jest stan kolekcjonerski - nie masz pudełka itd.
Tutaj jedynie można by krzyknąć dużą cenę za niski SerialNo.
200zł to max co dostaniesz
  • Odpowiedz
na Ali poszukać sobie ezflash lub everdrive

@NiBBonacci: Dokładnie... EZ-FASH Jr kosztuje na ali 178zł:
https://pl.aliexpress.com/item/1005009893899361.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.75.677f1c24H3BcOl&gatewayAdapt=glo2pol
czyli mniej niż JEDNA, używana bardziej popularna gierka na GB/GBC, w której pewnie z miejsca należałoby wymenić baterię, żeby potem nie było zdziwienia z niedziałającymi sejwami, albo sejwem, który wyparuje w środku przechodzenia jakiejś gry. W EZ-Flashu nie dość, że sejwy zapisują się na karcie pamięci, to jeszcze jest ładny koszyczek na baterię trzymającą
  • Odpowiedz
@drummish: ja ostatnio pogoniłem Batman: Return of the Joker za 200zl xD a to nawet nie byl B grade a sam tytuł nie jest jakimś najlepszym. Kiedyś dostałem ofertę na Zelda DX w pudełku i Typek mi oferował 4 lata temu 600zl
Ceny sa chore i ludzi powaliło z nimi, a najlepsze, ze inni po prostu patrzą a inne oferty i sami chcą tyle zapłacić, w czasach gdzie gry z
  • Odpowiedz
@nokash: nic nie bedzie, dane z tych epromow wyparuą, kondensatory sie wyleją lub baterie w nieserwisowanych
Po to jest emulacja
Ja mam dużą kolekcje gier i konsol ale gram na emulatorach
Retro to zabawa to zamożnych, a najlepiej z ich bogactwa doi sie nostalgią
Ja mam kilka szaraków ale nie mam jak na nich grać, padły w nich lasery. Więc leżą i czekają az wyjdzie jakies tanie OpticalDiskEmulator bo oryginalnego
  • Odpowiedz
dane z tych epromow wyparuą, kondensatory sie wyleją

@NiBBonacci: Nie zeby cos ale ja o wylewajacych sie kondensatorach slyszalem* juz w 2000 roku odnosnie Game Boya Classica (konsola ma 36 lat) ktory bez problemow dziala do dzis.

* - Sprzedawcy na gieldach elektronicznych o tym mowili jednoczesnie zachecajac do zakupu wersji Pocket, a potem Color.
  • Odpowiedz
@SwierszczBengalski: Słyszeć a widzieć to dwie różne rzeczy, ogólnie zestaw kondensatorów do konsoli to okolice 50zł więc nie jest to dużo. Nie mówię też o samym GameBoyu, po prostu kondensatory i baterie po czasie się wyleją albo strzelą przy pierwszym uruchomieniu zaraz po 20 letnim leżakowaniu. Ja tak kiedyś głupi spaliłem prawie całego C64, na szczęście skończyło się tylko na zasilaczu i kilku pierdykach w samym komputerze. W 2000 jeszcze
NiBBonacci - @SwierszczBengalski: Słyszeć a widzieć to dwie różne rzeczy, ogólnie zes...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz