Aktywne Wpisy

saintie +21

nonOfUsAreFree +184
Wczoraj w programie "Śniadanie Rymanowskiego" w Polsat News poruszono kwestię nierównego wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn.
Przyczynkiem do rozmowy była wypowiedź Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz z Polska 2050, która zaproponowała uzależnienie niższego wieku emerytalnego dla kobiet od liczby posiadanych dzieci.
Wyraźnie rozbawiony Dariusz Wieczorek z Lewica oświadczył, że jego partia "absolutnie nie będzie wspierać tego typu działań", a na pytanie Bogdana Rymanowskiego o to czy w kwestii emerytalnej mężczyźni są dyskryminowani odpowiedział "oczywiście, że nie".
W żartobliwą
Przyczynkiem do rozmowy była wypowiedź Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz z Polska 2050, która zaproponowała uzależnienie niższego wieku emerytalnego dla kobiet od liczby posiadanych dzieci.
Wyraźnie rozbawiony Dariusz Wieczorek z Lewica oświadczył, że jego partia "absolutnie nie będzie wspierać tego typu działań", a na pytanie Bogdana Rymanowskiego o to czy w kwestii emerytalnej mężczyźni są dyskryminowani odpowiedział "oczywiście, że nie".
W żartobliwą

Potrzebuję kupić nowe patelnie. Tylko pytanie jaki rodzaj? Do tej pory miałem teflony i sprawowaly sie dobrze, ale chciałbym już bez żadnych wartstw nieprzywierajacych. Z tego co czytałem to stalowe albo żeliwne. Ktoś coś poleci? Jakie plusy i minusy?
Co do stali nierdzewnej nie jestem przekonany, ale miałem starą stalową patelnie do której wszystko przywieralo, więc to raczej wiek i zużycie miało na to wpływ a nie sam rodzaj materiału. Ze względu na cenę
Czekaj, jednak miałem stalową. Była w komplecie garnków i nie polecam. Jednak nie można porównać tego z normalnie kupioną patelnią.
I pytanie - do zwykłej jajecznicy albo naleśników też używasz nierdzewną? Czy wtedy ceramiczna będzie lepszym wyborem? (też chcę odejść od teflonu)
Rozważałem jeszcze tego gerlacha bo też miał pełne dno, pewnie bym wziął jak bym nie miał vouchera do Ikea j/w
Dla porównania taki Yato i jego klony mają doklejane dno nierdzewne chociaż dużo osób i tak go