Wpis z mikrobloga

Siemka, szukam czegoś do słuchania jak jadę do pracy, czy jak wykańczam dom.

W ostatnim roku przesluchalem:

- Cykl demoniczny Petera V. Bretta - pierwsze mroczne tomy mega a potem to już skończyłem bo zacząłem a ostatni tom to juz w ogóle mnie męczył.

- serie z komisarzem Forstem od Mrożą (zostało mi Berdo i Kasprowy ale czuję że do końca roku to połkne. Mam urlop do końca roku i planuje rozkładać styropian więc kilka godzin pójdzie ;))

- serie z Geraldem Edlingiem też od Mroza- pierwszy tom mi mega podszedł kolejne trzy spoko. Mam nadzieję że będzie 5 tom.

-Projekt Hail Mary- chyba najlepsza książka jaką przesluchalem w ostatnim roku

-Solaris Lema- mam mieszane uczucia co do tej książki, nie wiem czy chce zabierać się za kolejne dzieła tego autora narazie

- Manitou dwa pierwsze tomy Grahama Mastertona- trochę śmieszne ale nawet przyjemnie się tego słuchało- szczególnie superprodukcje mimo dosłownie komicznej końcowki.

Szukam czegoś mrocznego, mogą być horrory, mogą być kryminały, thrillery czy coś z fantastyki, a jakby była tam domieszka czasem czarnego humoru to już w ogóle super ;)). Jeśli serie to preferowalbym skończone cykle niż coś co będzie ciągnęło się jeszcze latami.

Ps. Mam abonament w #audioteka

#ksiazki #audiobook
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@euklides: Nie polecam Pierwszego Prawa Abercrombiego - słabe fantasy, jedna albo dwie ciekawe postacie, reszta nudna, przewidywalna i kliszowata
  • Odpowiedz
-Projekt Hail Mary- chyba najlepsza książka jaką przesluchalem w ostatnim roku

@euklides: a będzie film! "Marsjanin" też świetny tego samego autora (i też był film, może znasz)

zukam czegoś mrocznego, mogą być horrory, mogą być kryminały, thrillery czy coś z fantastyki,

"Wojna Z" dobrze mi się słuchała, ale niewiem czy nie za malo mroczna. Muszę znowu odsłuchać, aleś mi smaka narobił ;)
  • Odpowiedz