Wpis z mikrobloga

Mirki, mam sasiada ktory "spiewa"/wyje i rozmowy nie daja zadnych rezultatow. moze daja na dzien/tydzien ale wycie zaczyna sie ponownie. dzis do niego poszlam do mi nawet drzwi nie otworzyl. z tego tez powodu zaczynam wojne. mam w planach kupic glosniki i wlaczac mongolskie spiewy za kazdym razem kiedy on zacznie wyc. w planach podstawienie glosnikow pod sufit tak zeby on slyszal mongolskie wycie lepiej ode mnie. jak silny musi byc glosnik zeby przeszlo to przez sufit? probuje googlac ale srednio znajduje rezultaty. #kiciochpyta #glosniki #elektronika #norwegia #sasiad
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Unfancy: Przypuszczam, że mieszkasz w bloku. Jesli to Twoje mieszkanie: Nie lepiej zgłosic tego zarządowi w bloku żeby wysłali mu ostrzeżenie? A jeśli wynajmujesz, to właściciel mieszkania powinien wysłać skarge do zarządu. Za coś się płaci kupę pieniędzy to zarządu w blokach.
  • Odpowiedz
Żeby on słyszał Twoje "wycie" głośniej niż Ty u siebie:

Podstawowe głośniki domowe (np. 2x50-100W) na pełnej głośności dadzą radę, jeśli postawisz je bezpośrednio pod sufitem, membraną do góry. Ludzie na forach piszą, że nawet 100-200W wystarczy, by sąsiad powyżej czuł bas i drgania.

Lepszy efekt: głośnik z mocnym basem (subwoofer 200-500W) lub kolumny estradowe (nawet 1000W+). Niskie częstotliwości (jak w mongolskim throat singing – dużo overtone'ów i dronów poniżej 200 Hz)
  • Odpowiedz
Nie lepiej zgłosic tego zarządowi w bloku żeby wysłali mu ostrzeżenie?

@kaminami: no tak koleś się na pewno przejmie p----------ą xD nie robi nic nielegalnego, takie są uroki mieszkania w bloku, nawet jakby żonę lał i ona by wyła to ciężko z tym coś zrobić. Najlepsze rozwiązanie to odkładać kasę na wkład własny do kredytu i polować na nieruchomość na odludziu
  • Odpowiedz
@krzychuu3: No w Norwegii wyglada to zupelnie inaczej, a w hashtagach jest Norwegia. W Norwegii mozesz dostac upomnienia od zarzadu bloku, i moze sie skonczyc to na tym, ze zarzad kaze Ci sprzedac mieszkanie. W moim poprzednim miejscu zamieszkania byla taka sytuacja
  • Odpowiedz