Kurde mam taki problem na #macos którego mój rozum nie jest w stanie pojąć i szukam rozwiązania xD Otóż mam np. dużo zdjęć w folderze i chce je przeglądać (np. spacją, strzałką lewo prawo czy co tam oferuje dana aplikacja) no i domyślny podgląd MacOS nie oferuje przewijania xD2. Dobra ściągam program Pixea (fajny swoją drogą) i teraz tak: jak otworze za pomocą tego programu i przyznam uprawnienia to śmiga elegancko. Ale jeżeli ustawię by ten program domyślnie otwierał pliki to się system burzy że to niezweryfikowane. Jest na to jakiś sposób żebym sobie ogarnął że ustawiam rozszerzenia dla danego programu i on po prostu otwiera pliki czy jest to może mistyczne doświadczenie nie dane użytkownikom Maca xD. Z góry dziękuje za pomoc
@szarley: No ale to? Jak zaznaczysz plik w folderze i naciśniesz spację, to otwiera się podgląd pliku i wtedy przeskakujesz między plikami strzałkami właśnie. Działa to nie tylko na zdjęcia, ale też filmy, pliki pdf i różne inne.
Otóż mam np. dużo zdjęć w folderze i chce je przeglądać (np. spacją, strzałką lewo prawo czy co tam oferuje dana aplikacja) no i domyślny podgląd MacOS nie oferuje przewijania
@szarley: co to za bzdury xD od zawsze tak przeglądam pliki na podglądzie
Otóż mam np. dużo zdjęć w folderze i chce je przeglądać (np. spacją, strzałką lewo prawo czy co tam oferuje dana aplikacja) no i domyślny podgląd MacOS nie oferuje przewijania xD2
@szarley: otworz folder w finderze i wlacz widok galerii...
@MercedesBenizPolska: przewija ale jak ustawię żeby zawsze otwierało tym programem to nie bo jest niezweryfikowany. Jak dam otwórz za pomocą jeden raz nie ma problemu
Może i dokonują ludobójstwa w gazie, okaleczają dzieci i znęcają się nad zwierzętami, ale za to dzięki nim mamy paliwo po 6 zł ( ͡°͜ʖ͡°) #iran #izrael #usa #zydzi #zyd #paliwo #palestyna
Otóż mam np. dużo zdjęć w folderze i chce je przeglądać (np. spacją, strzałką lewo prawo czy co tam oferuje dana aplikacja) no i domyślny podgląd MacOS nie oferuje przewijania xD2. Dobra ściągam program Pixea (fajny swoją drogą) i teraz tak: jak otworze za pomocą tego programu i przyznam uprawnienia to śmiga elegancko. Ale jeżeli ustawię by ten program domyślnie otwierał pliki to się system burzy że to niezweryfikowane. Jest na to jakiś sposób żebym sobie ogarnął że ustawiam rozszerzenia dla danego programu i on po prostu otwiera pliki czy jest to może mistyczne doświadczenie nie dane użytkownikom Maca xD. Z góry dziękuje za pomoc
#apple #macbook
@szarley: co to za bzdury xD od zawsze tak przeglądam pliki na podglądzie
@szarley: otworz folder w finderze i wlacz widok galerii...