Wpis z mikrobloga

Mirki planuje przyszło roczne wakacje z rodziną i mam dylemat gdzie jechać. Wyjazd będzie się odbywał w połowie maja. Kierunki główne są trzy: Czarnogóra samochodem, Majorka lub Tunezja samolotem. Na korzyść Czarnogóry przemawia fakt, że wakacje mogłyby trwać dłużej (10-11dni) niż dwa inne kierunki (8dni). Na korzyść Tunezji jest fakt że tam nie byłem i ceny na miejscu. Majorkę już widziałem ale dawno temu więc korzyścią w tym wypadku jest sentyment no i ogólnie uważam że to ładne miejsce. Wakacje samolotem zorganizowane przez biuro to również brak zmartwień o wyżywienie i brak stresu o ewentualne awarie samochodu co mogłoby wystąpić jadąc samochodem do Czarnogóry (nigdy mi się nie zdarzyło a już byłem w Chorwacji kilkukrotnie ale jakąś niepewność tyłu głowy zawsze jest).
Co Wy byście wybrali?
#podruzujzwykopem #pytanie #wycieczka #hiszpania #tunezja #chorwacja #czarnogora
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Winden: polecam do Czarnogóry po drodze dodać Bośnię, samochodem to fajna wycieczka po pięknym kraju, szczególnie gdy nigdzie ci się nie śpieszy. Zahaczyć na 2-3 dni w Sarajewie, potem pięknymi drogami pojechać na południe do Trebinje i potem do Czarnogóry.
  • Odpowiedz
@Aurezaliusz: @Winden Śmieci owszem ale tylko przy drogach, w większości poza miastami i na pewno nie gorzej niż w takim Egipcie. Co do tych sprzedawców o których piszesz to nie spotkałem ani jednego, który nie mówił po angielsku i nie mówię tu o jakimś bardzo turystycznym Sidi bou Said bo tam to raczej wszyscy mówili
  • Odpowiedz