Aktywne Wpisy
Dueil_angoisseus +481
Bez kobiet większość biznesów by padła
#logikarozowychpaskow #zwiazki #wesele #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski
#logikarozowychpaskow #zwiazki #wesele #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski
źródło: temp_file1628395625696591326
Pobierz
PodniebnyMurzyn +13
Poleccie prosim jakiś płyn do mycia szyby w kabinie prysznicowej, co by może zostawiał jakąś powłokę niebrudzącą. Mam strasznie zakamienioną wodę i zostają ślady, trza często myć.
#mieszkaniedeweloperskie #kiciochpyta
#mieszkaniedeweloperskie #kiciochpyta
źródło: image
Pobierz

Jako że programowanie stało się już niemodne, pracy nie ma, bo przejęło ją AI i AI (sztuczna inteligencja i Another Indian), bootcampy nic nie dają, to trzeba szukać kolejnej branży, żeby się przebranżowić. Na lekarza lub prawnika trudno się dostać, bo tam są całe rodziny od pokoleń, wtyki w polityce, ścisłe limity, bez znajomości nie wejdziesz.
Może na geodetę?
- Jakie są zarobki?
- Ile trzeba poświęcić czasu, żeby zacząć jako jakiś junior?
- Polecicie jakieś szkolenia, kursy? Od czego zacząć?
Wyskoczył mi taki webinar. Myślicie, że jest sens na niego iść bez żadnej wiedzy?
źródło: 1000055738
PobierzBez uprawnień o pracę chyba ciężko i kiepsko płatna, a uprawnień tak od ręki nie zrobisz - trzeba mieć wykształcenie, doświadczenie zawodowe i zdać egzamin państwowy.
Dlatego niektórzy próbują zarobić szkoląc innych, albo sprzedając im chiński sprzęt, który rzekomo zredukuje liczbę operatów odrzuconych przez PODGiK. Kto wymyśla takie bzdury? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz jest kilkadziesiąt firm, w większości jednoosobowych, a niektórzy traktują to tylko jako dorabianie sobie.
Konkurencja - tak jak pisałem, trzeba mieć uprawnienia (trudne do zdobycia) albo współpracować z kimś, kto ma i bierze odpowiedzialność jako kierownik prac.
@mk321: będziesz musiał do końca życia zatajać fakt, że Ziemia jest płaska.
@szarytkarz: inżynier budownictwa mógłby spokojnie konkurować ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: bud001
PobierzJuż ten GIS lepiej co ci proponują ale chyba jako dodatek żeby dorobić. Zobacz na oferty pracy Gisexpert, mggp aero, gissupport, nawet gugik. Poczytaj archwilane oferty pracy, zapoznasz się z tematyką.
Lepsza jakakolwiek pensja nie bezrobocie w IT.
Porownujesz nocne dyżury do delegacji i nazywasz ją podróżowaniem na koszt pracodawcy? Yhym, dużo to mówi.
Nie zniechęcam, mówię jak jest, wymieniłem kilka losowych, nie każdemu to będzie pasowało, są różne niedogodności i
Geodezja to nie jest chodzenie po łąkach i zielonych pastwiskach z tą miarka na
Jestem z wykształcenia geodetą, to jest tak nepotyczna branża jak prawnicy czy lekarze. Często jest tak że facet jest geodetą uprawnionym z dość szerokim zakresem uprawnień, a żona pracuje w starostwie w wydziale geodezji. Samo dostanie roboty to już sukces przy powszechnej cyfryzacji, ludzi aż tylu nie trzeba, a szczególnie, że do pomocy nie potrzeba już wykształconych ludzi (zwykli studenci też są czasami overkillem dla prac)
A jak