Aktywne Wpisy

Dawtona +38
Kupiłam 37L garncuch żeby gotować w nim rosół.
W komentarzu zdjęcie gara xD
#gotujzwykopem #gzw #jedzenie
W komentarzu zdjęcie gara xD
#gotujzwykopem #gzw #jedzenie
źródło: 1000011219
Pobierz
wfyokyga +25
Bytomska kolej podmiejska
źródło: temp_file7468605580322215680
Pobierz

Nowa spłuczka nie "odbija", w sensie, nie zamyka się zawór po spuszczeniu wody i puszcza strumień do muszli. Ktoś wie jak takie rzeczy korygować?
@lycaon_pictus: w sensie leci cały czas? Bez chwili przerwy? To zawór spustowy winien, może coś podlazło i nie pozwala się uszczelce docisnąć, najlepiej zajrzyj i popatrz. NIe piszesz jaka to spłuczka, w kompaktowej w ogóle nie ma problemu, zdejmujesz pokrywę i patrzysz oczami, w podtynkowej jest z tym gorzej, najprościej po prostu wyciągnąć cały blok zaworu i obejrzeć. Jak go wyciągnąć -
https://www.leroymerlin.pl/produkty/zawor-spustowy-do-wc-start-stop-10015533-equation-90544230.html
Historia jest taka, że hydraulik takie coś kupił (wcześniejsza się zepsuła całkiem), zamontował, ale jak zaczęło się psuć już tego samego dnia to już nie odebrał telefonu. Próbowałem sam korygować, ale po dwóch miesiącach chyba spasuję i kupię inną. Mam instrukcję, ale tam nie ma nic konkretnego.
@Jarek_P: Nie chodzi o to, że nie dociska, ale o to, że "zawór" w ogóle nie opada.
Teraz pogrzebałem przy tym, przestało się zacinać, ale co dalej? Za tydzień znowu się pewnie zepsuje, dlatego pytam o metodę na naprawę.
@Jarek_P: Nadal jest.
@ciagleloginzajety: Powtarzam i
Tam szczerze mówiąc nie bardzo
@Jarek_P: Mnie majstry nigdy nie zdziwią.
To jest możliwe, bo pamiętam przy przymiarkach, że majster miał wątpliwości co do