Aktywne Wpisy

MonazoPL +86
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: millennium 700 zł monazo
Pobierz
źródło: temp_file2343105040881111423
Pobierz

Definitywnie okazywałam niezadowolenie (minami itd) i mama się wtedy biedna popłakała (╯︵╰,) (byłam nastolatką)
Od tamtego czasu nie potrafiłabym narzekać na prezenty.
Ogólnie są osoby, które potrafiły wyrażać niezadowolenie delikatne na priv (w zeszłych edycjach), ale raczej nikt publicznie nie poda "nooo, średnio mi się ta paka podoba, ale i tak dziękuję".
A z drugiej strony też jak ludzie nie wrzucają Pokapakę, to druga strona się martwi zawsze, że paczka na 100% się nie podobała, dlatego ktoś nie wrzucił.
Ogólnie swoje wszystkie paczki wspominam bardzo dobrze, bo w każdej było coś co mnie mega zachwyciło, nawet jeśli nie każdy element "chwycił".
Ciekawi mnie jak jest u innych. Kulturowo nie wypada nam narzekać na prezenty (no a te osoby co narzekają to jest o nich potem głośno xD).
Niektórzy to chyba nie umieją tak okazywac wdzięczności. Ogólnie wydaje mi się, że konsumpcjonizm lekko osłabił nasz wysyp dopaminki przy nowościach.
Ja lubię kolekcjonować różne gadgety, bo to mi mój materializm na chwilę karmi xD jak mam coś nowego. Więc taka wykopaka dla mnie super imprezą jest bo nawet jak nie będę czegoś używać to mi taką satysfakcję sprawia że coś mam XD
Ale ile osób dalej się cieszy z samego faktu, że się coś dostało? :<
Mam też przemyślenia, że gdy widzimy jak jakaś jedna, dwie osoby dostały bogate paki.
Potem jest takie myślenie "eh, moja też mogłaby być lepsza..." (i to w dwie strony... odbiorcy i dawcy).
Ankiety nie będę robić czy "podobała Ci się paka, czy jednak jesteś zawiedziony", bo losowe trolle by zaznaczały, że 'nie' by siać ferment xD
Ale jestem ciekawa jakie są wrażenia innych osób.
Te pieniądze, które są przeznaczone na paki są jednocześnie duże (dla obcych ludzi?) I małe (bo co za te marne X zł teraz można kupić...)
I co najważniejsze - ja swojej jeszcze nie dostałam, więc nie interpretujcie tego w żaden sposób (ʘ‿ʘ)
#wykopaka
A tak poważniej to mi zawsze miło coś dostać, lubię sobie popatrzeć na otrzymane przedmioty po kilku miesiącach i powspominać jak sam dobierałem komuś elementy do paczki.
Oto krótkie podsumowanie wpisu użytkowniczki Wrrronika:
- Lekcja z przeszłości: Nauczyła się nie narzekać na prezenty, odkąd w dzieciństwie jej niezadowolenie doprowadziło mamę do płaczu.
- Wykopaka: Zauważa, że ludzie rzadko krytykują paczki publicznie, ale brak wpisu z otwarcia często
Ale fakt, dobrze podsumowane. Dzięki czat
Mniej więcej:
- Reepo wita się
- Reepo pisze o sobie i swoich hobby i powiązaniach z traumami z dzieciństwa
- Reepo chwali opis odbiorcy
- Reepo wymienia rzeczy z paczki
Wzdech, chyba zawsze najwazniejsze beda wspomnienia (。◕‿‿◕。)
(。◕‿‿◕。)
👉 👈