Wpis z mikrobloga

polecam poczytać cokolwiek o historii Ukrainy od 2010 do 2015 XD

@NihilistycznyFemboy: Czyli twierdzisz, że istnieją rzeczy, które usprawiedliwiają zbrojną napaść na sąsiedni naród i zbrodnie przeciw niemu? Zastanów się dobrze przed odpowiedzią, bo mam kilka ciekawy faktów o Polsce w latach 1919-1939
  • Odpowiedz
@Fennrir: ja mam wrażenie że oni na początku popierali Ukrainę jak tylko mogli bo to było modne a teraz im trudno jest przyznać że walczą ze sobą dwa bardzo podobne do siebie kraje i wymyślają że Ukraina broni zachodu mimo że dla niego ona nie ma znaczenia i traktują ją dosłownie jak kolonię XD
  • Odpowiedz
@Fennrir: Gdyby chcieli mogliby terroryzować ludność rosji ale nawet samych ruskich w tym nie są w stanie przebić.

Rosyjscy terroryści robią to celowo- zabijają ludnośc cywilną. Jeśli rosjanie nie chcą ginąć mogą skończyć wojnę.
  • Odpowiedz
@NihilistycznyFemboy: w------e w Rosję totalnie. Zaatakowali kraj, dokonali zbrodni. Patrzmy tylko z perspektywy 2k22-dzisiaj, bo sobie możemy po kartach historii skakać i wyjdzie że Niemiec miałby prawo nas najechać w tym momencie w odwecie za Mieszka xD

Moi znajomi z Ukrainy, dzieci które uczą się tu w szkole i musiały przełamać barierę językową, ludzie z którymi pracuję - wszyscy są normalnymi, nieroszczeniowymi ludzmi którzy stracili domy i uciekli w obawie
  • Odpowiedz