Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +543

teh_m +194
Ale kisnę. Jest 7:45. Dwie sąsiadki, niepracujące matki, właśnie odpaliły turboklekoty i pojechały zawieźć bombelki do szkoły, odległej o 700 metrów. Trzecia (pracująca) grzeje silniki i ustawia się na pasie do kołowania.
To nie są małe dzieci. Mieszkam na wsi. Zero wiatru. Ani jednej chmurki. Nie ma błota. Prosta droga z chodnikami.
A potem na Wykopie artykuł, że polskie dzieci są jednymi z najbardziej spasionych w całej Europie. Albo że zdrowie i
To nie są małe dzieci. Mieszkam na wsi. Zero wiatru. Ani jednej chmurki. Nie ma błota. Prosta droga z chodnikami.
A potem na Wykopie artykuł, że polskie dzieci są jednymi z najbardziej spasionych w całej Europie. Albo że zdrowie i

Wiem że sam proces oddania jest całkiem inny. Czy trzeba się jakoś specjalnie inaczej przygotowywać?
Jak zapisałem się na osocze to mogę również oddać płytki w tym samym pobraniu? Kiedy to zgłosić?
Jaki jest ekwiwalent wartości krwi pełnej? Brakuje mi jednego pełnego oddania żeby przekroczyć 12L krwi pełnej.
#krwiodawstwo #krew
źródło: Krew tabela przelicznik
Pobierzźródło: krew płytki Trombaferaza tabelka
Pobierzźródło: krew terminy
Pobierz@diablofanIV Twoje przygotowanie jest normalne, można oddać płytki z osoczem, co oddajesz wybierasz w czasie konsultacji z lekarzem, bo wtedy on(a) sprawdzi, czy w ogóle możesz oddać płytki (np. ja
Nigdy nie byłem odrzucony przy oddawaniu krwi pełnej więc myślę że będzie git.
Dzięki wszystkim za info.
Btw. jeśli we wszystkich centrach krwiodawstwa jest tak