Wpis z mikrobloga

Przegrałem już z 10h w Horizon: Zero Dawn i jakoś nie czuje zayebistości tej gry o której tyle się nasłuchałem.

Ot łażenie po lasach i walka z robo-stworami / ludźmi, do tego w dziwnym mechanizmie którego 'nie czuje'.

Coś ze mną nie tak? Dać szanse? Czy przehypowany tytuł?

#konsole #gry #ps4 #horizon
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ATAT-2: bo ta gra była fajna ale w 2017. Mamy 2025 i tyle podobnych do siebie gier że cała formuła open rpg już dawno się przejadła
  • Odpowiedz
  • 1
Mamy 2025 i tyle podobnych do siebie gier że cała formuła open rpg już dawno się przejadła

@rol89: tzn ogólnie w mało gier type open rpg zaliczyłem więc to nie kwestia 'przejedzenia'
  • Odpowiedz
@ATAT-2: przeciez to od poczatku byl open world console casual slop. Jak ktos gra w wiecej niz 5 gier rocznie to mu to nie podejdzie i tyle (a sam znam totalnych casuali co tez pluli po grze).
  • Odpowiedz
@ATAT-2 Z serii kolejny gracz odkrywa, że gry Sony to slop symulatory chodzenia, nawet te open world. xD Następne slopy w kolejce z serii mega przehajpowanych gówienek to nowy GoW oraz TLoU.
  • Odpowiedz
Coś ze mną nie tak? Dać szanse? Czy przehypowany tytuł?

@ATAT-2: to był zawsze przehypowany tytuł, grę skończyłem dla fabuły bo dla mnie była ciekawa ale to typowa ubigra tylko że od sony czyli latanie od znacznika do znacznika w dużym średnio ciekawym na dłuższą mecie świecie.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: aż sprawdziłem po ilu godzinach sam odpuściłem, grałem całe 9h i już nie wróciłem.
A nowe gowy to były jedyne gry które kupiłem w dniu premiery ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ATAT-2: musisz zrozumieć, że nie wszystko, wszystkim podejdzie i to jest ok, całkowicie normalna sprawa. Minecraft, czy fortnite to na pewno dobre i obie miały ogromny wpływ na branżę, dużo większy niż horizon. A mimo to, dla mnie te gry były do kosza po kilku godzinach.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Widzę, że w 2021 r. 4,5h przegrałem, i też wymiękłem. Strasznie miałka. Z takich gier Far Cry 3 był świetny w swoim czasie, czyli 13 lat temu, a później to chyba ja już wyrosłem bo nie widzę innego czynnika. Nudne tego typu gry. Wyjątkiem Days Gone gdzie mam 100h. Też jest łażenia, ale dzięki motocyklom gra jest bardziej urozmaicona i tematycznie jest też doroślejsza. Fabuła bez szału, ale jest
  • Odpowiedz
@ATAT-2: to zawsze była nudna ubigra, w 2017 jeszcze mocno wybijała się kwestiami technicznymi. Ja wymęczyłem tylko dla interesującego wątku historii tego świata, bo też sam wątek jakby to ująć współczesny dla bohaterki był strasznie słaby. 😒
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Cóż, jeśli nie skupiasz się na fabule i tle gry a postrzegasz ją tylko jako "strzelankę do maszyn z łażeniem po OW" to faktycznie mogła Ci się znudzić, mnie pewnie też by zraziła po paru - parunastu godzinach. Jeśli jednak zaczynasz grać w nią dla fabuły, historii i rozwiązywania zagadki przeszłości to staje się zupełnie czym innym co wciąga nawet emocjonalnie - bo dzieła Hideo Kojima mają budzić w
  • Odpowiedz