Aktywne Wpisy

wscieklykabanos +554
Nie zatrzymuj się przed przejściem dla pieszych bo jakiś furiat zajedzie ci drogę i wyskoczy z łapami. Typ pindolnięty.
https://streamable.com/dom2g5
#polskiedrogi #olecko
https://streamable.com/dom2g5
#polskiedrogi #olecko

okoboji +16
taa buda z oknem i kwiatuszkami, jeszcze może kanapa i netflix w środku dla pieska xDD
stan umysłu psiarzy na rok 2026
#psiarze #heheszki #polskiedomy #nieruchomosci
stan umysłu psiarzy na rok 2026
#psiarze #heheszki #polskiedomy #nieruchomosci
źródło: Zrzut ekranu 2026-03-10 o 10.04.59
Pobierz

Zapytanie dlaczego? Procent składany wynikający z długości życia
Buffet w wieku 47 lat miał 67mln$
W wieku 95 lat ma 150mld$
#gielda
źródło: warren-buffett-162-1200x900
PobierzJakby to zrobił choćby 5mld w 2010, to boje się liczyć ile by hajsu dzisiaj miał
@NoobczanPotasu
A jednak nie mamy teraz miliona Warrenow tylko jednego.
Otóż dużo zmienia, ludzie wychowani w biedzie mają zupełnie inne podejście do pieniędzy niż oskarek który dostał fortune i świetne wykształcenie od rodziców i wie że nawet jak mu się podwinie noga to i tak jest ułożony do końca życia (nawet nie myśli o tym że może podwinie mu się noga, bo nie wychował
w 2010 to bylo coś dla geekow, jak nie byles mocno komputery i informatyka to nawet nie miales prawa wiedziec ze takie coś dopiero kiełkuje, a co dopiero 5mld w--------c XDDDD
@NoobczanPotasu: Ale pierodolenie. Jest bardzo dużo ludzi którzy mają 1mln zilonych i jakoś niewielu z nich jest w stanie pomożyć ten
Buffeta chwali się za to że dobrze zarządzał wielorybim kapitałem. Magie zrobił procent składany w czasie kilku
Poza tym zarządzanie kapitałem 380mld+ to troche inna liga niż kupowanie akcji siedząc w kapciach w domu.
@NoobczanPotasu: a ja myśle że z 80% tego by dość szybko to straciła - spójrz sobie na wygranych loterii, emerytowanych sportowców, celebrytów (zakładając że stracili całą popularność), większość z nich klepie biedę na starość/bankrutuje niedługo po zakończeniu kariery. Przeciętny inwestor zyskuje średnio rocznie