Wpis z mikrobloga

@jerry-snow: tylko, że strony nie mają takiej samej siły przetargowej - i tą która ma przewagę niemalże zawsze jest pracodawca, bo jeśli cię nie zatrudni to ma masę innych na twoje miejsce a ty jak nie znajdziesz pracy to zdechniesz z głodu, to się nazywa przymus ekonomiczny i jest powodem dla którego kapitalizm nienawidzi gdy bezrobocie jest za niskie - bo niższe bezrobocie oznacza niższe zyski i niższe ceny akcji.
  • Odpowiedz
@jerry-snow:

Jezeli chcesz wynegocjowac korzystne warunki, musisz miec jakies karty przetargowe.

możesz sobie mieć tyle kart przetargowych ile chcesz, ale jak to czym się zajmujesz zostanie zastąpione np. przez AI i będziesz musiał się uczyć wszystkiego od nowa, jak studia które skończyłeś okażą się nic nie warte przez AI, jak nie będzie popytu na twoje umiejętności i okaże się, że straciłeś całe lata w branży bez przyszłości w której nie
  • Odpowiedz
@jerry-snow:

Widzisz, widocznie ja lepiej dobralem karty do negocjacji( ͡° ͜ʖ ͡°)

ale do mnie to mówisz? Ja sobie żyję jak pączek w maśle, po prostu potrafię patrzeć poza czubek własnego nosa.
Konkretny przykład - koleżanka mojej mamy z dzieciństwa, niedawno pytałem o to jak
@ShadyTalezz +9
Widzowie poproszę o pomysły jak pomóc koleżance z dzieciństwa mojej mamy - generalnie sprawa wygłada tak, że kobieta jest ze wsi i mieszka na wsi, gdzie pracy w okolicy prawie nie ma i jest obecnie zatrudniona w januszexie - nie będę pisał czym się januszex zajmuje ale w
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz

Ale jak mozesz twierdzic, ze zyjesz jak paczek w masle a jednoczesnie kilkanascie zdan dalej pisac ze liberalizm to zgnilizna?

Przeciez wlasnie za sprawa liberalizmu i wolnego rynku masz dobre zycie.
  • Odpowiedz
@ShadyTalezz: tylko Ty wyskakujesz z przykładem tej znajomej 60+. Dzień w dzień pojawia się tu pierdylion wpisów osób 20-40 które pieprzą o tym jak to źle bo nikt nie daje 10k na rękę za umiejętność oddychania i utrzymania równowagi. Jasne są januszexy które płacą minimalną chociaż mogli by więcej. Tylko są też normalni pracodawcy którzy realnie patrzą na pracę i umiejętności potencjalnego pracownika. Oraz co zaskakujące odpowiednio je docenić. Płacenie
  • Odpowiedz