Laureatka tegorocznej pokojowej nagrody Nobla nawołuje do wojny, twierdząc przy okazji, że Hamas i Hezbollah działają w Wenezueli. Ten świat to jakiś zasrany cyrk, amerykański imperializm jest kompletnie bezwstydny a najgorsze, że wielu Polaków kupuje to, że Maduro trzeba siłą obalić bo jest złym dyktatorem, polskie media pchają te same narracje co w przydpadku Afganistanu czy Iraku.
I uprzedzając - nie, Maduro nie jest spoko, jest nepotycznym skorumpowanym dziadem ale wojna nie jest żadnym rozwiązaniem(tak samo jak sankcje, które doprowadziły ten kraj do ogromnej nędzy i masy nadmiarowych zgonów), amerykański interwencjonizm kończy się zawsze śmiercią i cierpieniem masy ludzi, gigantycznymi zyskami koncernów nafrowym i przemysłu zbrojeniowego i nędzą amerykanów, których podatki idą na wojnę, zamiast np. na opiekę zdrowotną - czego najlepszym przykładem jest Irak.
@Emerald84: oni mają na koncie Kissingera i Obamę więc wpisuje się w standardy @UberWygryw: nie jestem ale kto wie co o mnie mogą sądzić wykopki po krytyce interwencjonizmu amerykańskiego ( ͡°͜ʖ͡°)
@Emerald84: Pokojowa nagroda nobla to jakis zart. Wykorzystywana jest do poprawy wizerunku (na przyklad Obama, nominacja Trumpa czy zaczynajac od samego Alfreda Nobla) Francuska gazeta pomylila Alfreda z jego bratem i smierc brata opisala "kupiec smierci nie zyje" „Le marchand de la mort est mort” 7 lat pozniej Alfred zdecydowal ze po jego smierci, wieksza czesc majatku zostanie przeznaczona na stworzenie Nagrody Nobla. Zmarl rok pozniej.
Ten świat to jakiś zasrany cyrk, amerykański imperializm jest kompletnie bezwstydny a najgorsze, że wielu Polaków kupuje to, że Maduro trzeba siłą obalić bo jest złym dyktatorem, polskie media pchają te same narracje co w przydpadku Afganistanu czy Iraku.
I uprzedzając - nie, Maduro nie jest spoko, jest nepotycznym skorumpowanym dziadem ale wojna nie jest żadnym rozwiązaniem(tak samo jak sankcje, które doprowadziły ten kraj do ogromnej nędzy i masy nadmiarowych zgonów), amerykański interwencjonizm kończy się zawsze śmiercią i cierpieniem masy ludzi, gigantycznymi zyskami koncernów nafrowym i przemysłu zbrojeniowego i nędzą amerykanów, których podatki idą na wojnę, zamiast np. na opiekę zdrowotną - czego najlepszym przykładem jest Irak.
#usa #swiat #wenezuela #wojna #izrael #palestyna #antykapitalizm
Prawicowy psychiatryk 24/7
A co, ty jesteś prawaczkiem? Chyba nie.
Komitet Noblowski już nie mógł się bardziej skompromitować.
@UberWygryw: nie jestem ale kto wie co o mnie mogą sądzić wykopki po krytyce interwencjonizmu amerykańskiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Francuska gazeta pomylila Alfreda z jego bratem i smierc brata opisala "kupiec smierci nie zyje" „Le marchand de la mort est mort”
7 lat pozniej Alfred zdecydowal ze po jego smierci, wieksza czesc majatku zostanie przeznaczona na stworzenie Nagrody Nobla. Zmarl rok pozniej.