Aktywne Wpisy

iquiet +91
Tak było jak tylko wojna się rozpoczęła na Ukrainie.
Jechałem równo z Ukraińcami a wykopki ze mną, że jestem od ruskich itd.. A dziś Ci sami mają dość Ukraińców w Polsce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jechałem równo z Ukraińcami a wykopki ze mną, że jestem od ruskich itd.. A dziś Ci sami mają dość Ukraińców w Polsce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: image_picker_3DD893EF-7328-49A5-B8B1-C958C672F25A-18916-000001B98638DA4E
Pobierz
tytanowyy +288

![Jak powstało Call of Duty -- Retro Ex [ARHN.EU]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/462f16caa91523e214b25b03ee1a2a58fec0b0179c90348b186527813462b947,q80.jpg)
No to czas na ankietę. Zakładając, że będzie taka możliwość to
źródło: image
PobierzKupisz akcje SpaceX w IPO?
Do tego czasu planuje regularnie inwestować w EchoStar, które w rozliczeniu za sprzedaż prawa do spektrum, dostali akcje SpaceX za 8.5mld usd. Na razie już jestem na nich 30% do przodu-aczkolwiek kupiłem tylko 20 akcji, za jakieś
@123_: Zero wiedzy o SpaceX i technicznych możliwościach Starshipa i zero zrozumienia ich celu. To, że nie orbitowała, to całkowicie ich wybór. Po co im sztuczny nic nie dający kamień milowy, skoro wiadomo, że oni walczą o 100% reużywalność rakiet.
Czy Magnusa Carlsena, mistrza świata w szachach, też byś oceniał na podstawie faktu, że nie startował w zawodach o mistrzostwo Oslo w szachach?
SPAX ( niby SpaceX ) wchodzi na giełdę , a za akcje Echostar pojawi ci się 1/100 akcji ?
@cytr0netx99: no właśnie ciekawe, ale wydaje mi się że ta firma jest już na tyle rozwinięta, że w najbliższych latach można liczyć na maksymalnie kilkaset procent wzrostu, to nie jest Rocket lab który w ciągu roku wzrósł kilkanaście razy
@jestemtakizmeczony mam nadzieję że się nie będą spieszyć z tym IPP, bo chętnie bym coś kupil,
jedna prost sprawa: niby JAK chciałbyś kupić akcje na IPO ?
jedyny znany mi broker dający dostęp do IPO to freedom24
tylko ze u nich jak nie trzymasz 1M+ to może_ dostaniesz
Co ciekawe, w miarę jak wartość SpaceX będzie
Kupując EchoStar (SATS), kupujesz spółkę, która ma w bilansie pakiet akcji SpaceX; wzrost wyceny SpaceX może więc pośrednio podbijać kurs EchoStar, ale nie daje Ci osobnych, zdematerializowanych akcji SpaceX na Twoim rachunku maklerskim
@123_: chłop co zapomniał o Falconie 9 o którym też tak ludzie pisali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zamien Magnus Carlsen->Gukesh Dommaraju
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@msr99: dokładnie o to chodzi. Na to swoje ryzyka, ale świetle braku alternatyw... jest to ryzyko, które jestem w stanie zaakceptować.
źródło: sk2za
Pobierz@FLAC: Falcon miał szybko udany start. Starship to technologiczna aberracja. Sprawdź ile tankowań na orbicie jest potrzebnych do lotu na Księżyc (podpowiedź: to nie jest jedno tankowanie), albo jak w ogóle wygląda plan lotu Starshipem, a jak wyglądał Atlasem V.