Wpis z mikrobloga

@mdlejtecole: U mnie na osiedlu to samo, a i jeszcze jakieś słoiki z niewiadomą zawartością wystawiają. Na szczęście panowie którzy zabierają śmieci sprzątają to i nie kręcą afer bo wszyscy mieszkańcy mieliby problem przez tą szczodrość.
  • Odpowiedz
@mdlejtecole u mnie w bloku ludzie motorycznie na klapach od szkła i bio zostawiają chlybek świnty i różne garmażerki np. pierogi po terminie, spuchnięte opakowania z kiełbasą czy stare dżemy. Normalnie gratka dla smakoszy.
  • Odpowiedz
@mdlejtecole: a nawet mnie nie wk.... u mnie na osiedlu stare rury potrafią spleśniałą zupę przez okno wylewać... I jeszcze one myślą że pomagają jakimś biednym kotkom, a potem dziwnym trafem są szczury w piwnicy... Nie mam nic do osób ze wsi, ale trzeba rozróżnić osoby ze wsi, a wieśniaków - i takie rzeczy robią właśnie wieśniaki.
  • Odpowiedz
@mdlejtecole: u mnie w bloku ktoś w pomieszczeniu zsypu na piętrze zostawia takie torby pełne chleba, a czasami nawet całe kartony. I co z tym dalej? Blok zamykany. To sprzątaczka ma po kimś te śmieci sprzątać? Czy opiekunowie głodnych kur i koni chodzą po blokach w centrum wojewódzkiego i szukają tego chleba po piętrach, bo inaczej nie przeżyją? xD
  • Odpowiedz