@whos_your_daddy_snakegirl: Strzelałem ostatnio z tego na strzelnicy. Ma trochę kopa. Ale jaka frajda, szczególnie jak szybko opanujesz załadowanie kolejnego naboju i łuska po poprzednim tak fajnie wyskakuje na bok(。◕‿‿◕。)
@gimemoa: Jedyne co trzeba pamiętać podczas strzelania z tego karabinu to fakt, że w tej standardowej osadzie stopka kolby jest obita metalem więc jak źle się złożysz podczas strzału to obojczyk może trochę oberwać :)
@RM_PL: Może. Ale akurat instruktorzy dobrze nam pokazali jak trzymać. Natomiast odnośnie odrzutu, to strzelałem także ze słynnego Magnum .44. To dopiero kopie po łapie, ale jakie uczucie. Ogólnie przetestowałem parę broni. Pepeszka strzela miodzio, zerowy odrzut. Thompson bardzo nieduży, też fajnie. Colt 1911 miał większy odrzut niż sądziłem. Dragunow ma paskudny celownik, zlewała się siatka z czarną tarczą plus przy pierwszym strzale oczywiście w ostatnim momencie przypomniałem sobie, że
@gimemoa: Fajna sprawa jest właśnie pojechać na strzelnicę i popróbować różnych rodzajów broni. Mosin kopie bo jednak ten nabój jest mocny a "duże PMy" pokroju pepeszy to fajne pykacze :). Ale ogólnie pod względem odrzutu to np. ciekawie mi się strzelało z HK USP9 - z tego klocka całkiem fajnie się strzela. Co do rewolwerów to się nie wypowiem bo jakoś mnie nie rajcują :P
@RM_PL: Kumple strzelał jeszcze ze starego Colta z 19 wieku. Mówi, że paskudnie się go trzymało.
Ogólnie w miejscu gdzie byliśmy podobało mi się podejście instruktorów. Jak miałeś strzelać pierwszy raz z konkretnej broni to pokazywał ci co i jak, opisywał krótko b--ń oraz jak trzymać, po czym zostawiał przed tobą magazynek z bronią (albo naboje żebyś mógł załadować rewolwer, część broni jak Mosina sami ładowali), miałeś załadować, odciągnąć dany
źródło: temp_file1244987646775163725
PobierzOgólnie w miejscu gdzie byliśmy podobało mi się podejście instruktorów. Jak miałeś strzelać pierwszy raz z konkretnej broni to pokazywał ci co i jak, opisywał krótko b--ń oraz jak trzymać, po czym zostawiał przed tobą magazynek z bronią (albo naboje żebyś mógł załadować rewolwer, część broni jak Mosina sami ładowali), miałeś załadować, odciągnąć dany