Wpis z mikrobloga

jest tutaj moze ktoś kto jeździ #hyundai #tucson 2k24 albo 25? Zastanawiam się jak tam jest z wygłuszeniem szczególnie przy jeździe autostradowej 130+ ?

@mirasKo-Kalwario: Może co prawda odpowiedź trochę nie na temat, ale moim zdaniem zdawanie takiego pytanie nie ma absolutnie żadnego sensu na wykopie. Nawet jeśli ktoś posiada taki auto to będzie zapewne je po prostu chwalił bo ludzie już tacy są zazwyczaj, że
  • Odpowiedz
@mirasKo-Kalwario Hej, mam Tucsona z 2024 roku, MY25, w wersji Executive. Samochód na autostradzie zachowuje się dobrze z plusem. Nawigacja sama przechodzi w tryb autostradowy, w końcu można puścić kierownicę na dłużej niż 10 sekund, przez większość czasu auto jedzie samodzielnie. Słabym punktem jest właśnie to wygłuszenie, o które pytasz. Przy 140 km/h już słychać opory powietrza, ale to jest tylko szum. Nie ma żadnych gwizdów czy buczenia. Skrzynia pięknie dobiera
  • Odpowiedz
@tomilipin: Dzięki, a jak oceniasz ekran kierowcy - ten ze wskaznikami - wydaje mi się bardzo ubogi wzgledem nawet toyoty, szczególnie nawigacja ktora pokazuje tylko strzałkę. Wygodnie się korzysta czy jednak mogłoby być lepiej?
  • Odpowiedz
@mirasKo-Kalwario: Prawie nie patrzę na ten ekran - mam HUD, na który wrzuciłem sobie prędkość, ograniczenia, info z radia i info z nawigacji - mieści się nie tylko główna strzałka, ale też układ pasów i mniejsze strzałki na nich. Na ekran za kierownicą patrzę chyba tylko podczas zmiany pasa i wyprzedzania, bo tam pokazuje się widok z kamery bocznej (mega fajna funkcja). Niestety, zarówno HUD, jak i BVM są dostępne
  • Odpowiedz
@mirasKo-Kalwario: Przy 150km można normalnie rozmawiać, w toyocie Corolla już musisz krzyczeć - przez tą skrzynie która wyje jak zła.
Miałem kilka samochodów ,ale w Hyundaiu jest na prawdę dobrze.
  • Odpowiedz
@mirasKo-Kalwario: Mnie w Ravce odrzuciła prostota. Wnętrze jest, delikatnie mówiąc, zachowawcze. Może Toyota przoduje w kwestii napędu hybrydowego, ale projekt wnętrza zatrzymał się w latach dwutysięcznych.

Załączam widok z fotela kierowcy nowego Tucsona. Nie mogę ustawić ostrości na HUD, ale widzisz na nim aktualną prędkość i ograniczenie ze znaku lub z mapy. Jest też ustawienie tempomatu i odległość od samochodu przede mną. Przy włączonej nawigacji pojawiają się jeszcze strzałki i
tomilipin - @mirasKo-Kalwario: Mnie w Ravce odrzuciła prostota. Wnętrze jest, delikat...

źródło: 1765735136272

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@tomilipin: Cześć, mam pytanie - w Executive jaka jest tapicerka i czy masz wentylowane fotele / kamery 360, czy niezbyt?
  • Odpowiedz
  • 0
@CopyM: Tapicerka jest w pełni skórzana (eko-skóra, matowa, ładna ale dość sztywna) z milionem dziurek. Wentylowane fotele są tylko z przodu, przy czym fotel kierowcy można podpiąć pod automatyczną klimatyzację i sam się chłodzi lub grzeje w zależności od temperatury wewnątrz. To samo z kierownicą - można ustawić automatyczne włączanie podgrzewania kierownicy. Podgrzewane fotele są i z przodu, i z tyłu (oprócz środkowego). Kamery 360 stopni są w tej wersji
  • Odpowiedz