Wpis z mikrobloga

Między drogą a płotem mam 3m odstępu do drogi działka jest moja i mam taki problem ze jest droga ciasna przez co ludzie korzystają z mojego działki jako mijanka rozjeżdżając mi działkę niszcząc teren i chlapiąc błotem w ogrodzenie które muszę myć.
Czy mogę na swoim terenie np 0.5m od drogi ustawić jakieś słupki?
#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem
lyman11 - Między drogą a płotem mam 3m odstępu do drogi działka jest moja i mam taki ...

źródło: 1000058915

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lyman11: czekaj czekaj, od drogi do twojego płotu jest 3 metry i ludzie chlapią ci płot?

A sprawdziłeś dokładnie gdzie jest granica działki? Jak tak to można jak najbardziej
To nie jest nigdy tak, że gdzie kończy się asfalt tam zaczyna się twoja posesja, lepiej sprawdz granice działki
  • Odpowiedz
@lyman11: w granicy swojej działki możesz stawiać płot, słupki, ogrodzenie, kamienie - co ci się podoba, to chyba logiczne na tyle by nie pytać o to w Internecie?

Ale już 1cm za działką, w pasie drogi, na poboczu - jeśli sobie coś zamontujesz i ktoś sobie uszkodzi samochód, możesz ponieść konsekwencje
  • Odpowiedz

@lyman11: jeśli tylko nie ma tam jakiejś rezerwy gruntu pod poszerzenie drogi, to jak najbardziej. Skoro w Warunkach masz wpisane ogrodzenie 3m od drogi, to warto to sprawdzić. Albo jak wyżej piszą, kamienie dać zamiast słupków, o to nikt się nie powinien przyczepić, bo kamienie są rzeczą teoretycznie ruchomą.
Tylko... sam piszesz, że droga jest ciasna. Może warto
  • Odpowiedz
@lyman11: tak, mogą. Twoja działka, twoja decyzja, tylko poddałem taką myśl pod rozwagę, ogrodzenie i tak masz cofnięte, działki ci przecież nie ubywa od tego, że się na niej samochody mijają, więc dlaczego nie? Sam jeżdżąc po okolicy zawsze potulnie cofasz i czekasz, nigdy nie klniesz przy tym pod nosem, że czemu to nie jest szerzej?
  • Odpowiedz