Aktywne Wpisy

KosmicznyBarszcz +231
Patrzę na główną a tam artykuł “Polska jest zalana tanim robolem z Kolumbii”
Jak daleko zaszliśmy w Internecie ze takie słownictwo, takie odczłowieczanie nie robi już na nikim wrażenia? Przecież to jest obrzydliwe. To już problem jest nie tylko z kolorem skóry ale i z pracą fizyczną?
#zalesie #wykop #rasizm
Jak daleko zaszliśmy w Internecie ze takie słownictwo, takie odczłowieczanie nie robi już na nikim wrażenia? Przecież to jest obrzydliwe. To już problem jest nie tylko z kolorem skóry ale i z pracą fizyczną?
#zalesie #wykop #rasizm

FejsFak +61
Cześć Wykopki!
Dawno mnie tu nie było. Właściwie sam nie wiem, od czego zacząć, bo historia, z którą wracam, brzmi jak połączenie survivalu, prepperstwa i rodzinnego dramatu — a to dopiero początek.
Niestety na mirko nie da się wrzucić więcej niż 20 000 znaków więc całość tekstu znajdziecie tutaj:
https://telegra.ph/Od-programisty-z-MCS-do-hodowcy-byd%C5%82a-z-podziemnym-igloo--moja-szalona-zmiana-%C5%BCycia-03-12
Dawno mnie tu nie było. Właściwie sam nie wiem, od czego zacząć, bo historia, z którą wracam, brzmi jak połączenie survivalu, prepperstwa i rodzinnego dramatu — a to dopiero początek.
Niestety na mirko nie da się wrzucić więcej niż 20 000 znaków więc całość tekstu znajdziecie tutaj:
https://telegra.ph/Od-programisty-z-MCS-do-hodowcy-byd%C5%82a-z-podziemnym-igloo--moja-szalona-zmiana-%C5%BCycia-03-12

Czy mogę na swoim terenie np 0.5m od drogi ustawić jakieś słupki?
#budownictwo #budowadomu #budujzwykopem
źródło: 1000058915
Pobierzźródło: 1000058917
PobierzA sprawdziłeś dokładnie gdzie jest granica działki? Jak tak to można jak najbardziej
To nie jest nigdy tak, że gdzie kończy się asfalt tam zaczyna się twoja posesja, lepiej sprawdz granice działki
źródło: image
Pobierz@lyman11: Możesz sobie to zagrodzić, posadzić słupki w linii działki, byle nie wchodzić na drogę.
Granica kończy się przy asfalcie
Ale już 1cm za działką, w pasie drogi, na poboczu - jeśli sobie coś zamontujesz i ktoś sobie uszkodzi samochód, możesz ponieść konsekwencje
@lyman11: jeśli tylko nie ma tam jakiejś rezerwy gruntu pod poszerzenie drogi, to jak najbardziej. Skoro w Warunkach masz wpisane ogrodzenie 3m od drogi, to warto to sprawdzić. Albo jak wyżej piszą, kamienie dać zamiast słupków, o to nikt się nie powinien przyczepić, bo kamienie są rzeczą teoretycznie ruchomą.
Tylko... sam piszesz, że droga jest ciasna. Może warto
Kamienie często kradną, słupki betonowe rzadziej.