Wpis z mikrobloga

Nadrabiam odcinki na kanale "Pan z Lombardu" i niezły jest ten fachowiec w okularach. Mówi że jak kupiłeś laptopa na raty to potem nie możesz go odsprzedać bo firma od której go kupiłeś zablokuje go na odległość tak samo jak robi to z telefonami ( ͡° ͜ʖ ͡°) W 306 odcinku z kolei włączył sobie jakąś jedną gierkę na PS5 która akurat obsługiwała klawiaturę + mysz i mówi klientom że nie ma co już kupować komputerów ani laptopów do gier skoro na ps5 obsługuje klawiaturę + mysz w grach i sugeruje że to w każdej grze idealnie działa. Potem wymuje jakiegoś laptopa z hasłem i wgranym windowsem 11 i mówi że musi ustalić co to za windows bo na pierwszy rzut oka nie widać. Wpisuje jakąś komendę w cmd i wyskakuje mu numer komplacji Windowsa 11 zaczynający się od liczby 10.0.26xxx.xx i rzuca tekstem "ustaliłem że jest to windows 10". Albo ktoś mu przyniósł peceta do sprzedania a ten wszedł na purepc i zaczął oceniać wydajność karty graficznej w nim zawartej na podstawie tego ile ma "jednostek SP". Jeszcze on to wszystko gada w taki sposób, że ci jego nieświadomi klienci jedynie przytakują i z góry zakładają że ma we wszystkim rację xD
#komputery
#laptopy
#laptop
#panzlombardu
#lombard
Hubiqq - Nadrabiam odcinki na kanale "Pan z Lombardu" i niezły jest ten fachowiec w o...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mówi że jak kupiłeś laptopa na raty to potem nie możesz go odsprzedać bo firma od której go kupiłeś zablokuje go na odległość tak samo jak robi to z telefonami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Hubiqq: Bo tak akurat jest jak kupujesz abonament np. w plusie i innych takich. Przestaniesz płacić i mogą ci zablokować. Nie wiem czy tak z laptopami jest, ale na pewno z telefonami
  • Odpowiedz
@Hubiqq: laptopów nikt nie zablokuje. W smartwatchach ewentualnie imei by nie móc wykonywać połączeń.
Natomiast telefony z sieci są blokowane na bieżąco, lombardy często biorą takie urządzenia za ułamek ceny bo i tak ktoś kupi na części.
Co do „wiedzy” tego Pana, to weźcie pod uwagę że pracowników do tej roboty biorą z ulicy bez żadnego doświadczenia w handlu stąd tyle głupot wyłapałeś, a na pewno jest więcej.
Już nie
  • Odpowiedz
  • 1
@Hubiqq ten twój wpis idealnie pasuje też do większości wykopowych ekspertów, którzy często i gęsto udzielają się w tematach o których pojęcia nie mają ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
Bo tak akurat jest jak kupujesz abonament np. w plusie i innych takich. Przestaniesz płacić i mogą ci zablokować. Nie wiem czy tak z laptopami jest, ale na pewno z telefonami tak się dzieje.

@Tak_masz_racje:
Ale ty przeczytałeś w ogóle co wcześniej napisałem? Przecież to nie jest żadna nowość, że z telefonami tak jest. On twierdzi, że tak jest też w LAPTOPACH co jest bzudrą.
  • Odpowiedz
  • 0
@DonGrubas: Niesamowite. To teraz idź i odpisuj na każdy post znaleziony na wykopie gdzie ktoś wstawia jakiś filmik i pytaj dlaczego to robi i dlaczego to dalej wstawia, bo chyba do tej pory nie zaczaiłeś, że właśnie od tego jest ten portal XD
  • Odpowiedz
biorą z ulicy bez żadnego doświadczenia w handlu stąd tyle głupot wyłapałeś, a na pewno jest więcej

@musimusi: ale on sam się przyznał kiedyś, że wcześniej pracował w serwisie telefonów i że czasem coś komuś naprawia xD nawet ten drugi chłop, co jest z nim na zmianę, mówił że oddał mu coś kiedyś i po 2 dniach miał naprawione, nie pamiętam co, ale na 100% jakaś elektronika. Więc to nie
  • Odpowiedz
ale on sam się przyznał kiedyś, że wcześniej pracował w serwisie telefonów i że czasem coś komuś naprawia xD

@kogut_20: W jednym z ostatnich odcinków przyznał też że go z tego serwisu wyje_ali bo ten serwis by upadł, gdyby on tam dalej pracował i przeprowadzał naprawy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie mówię oczywiście, że ten koleś to totalny tłuk bo wiadomo - na tle 99,9% ludzi
  • Odpowiedz