Aktywne Wpisy

Famine +232
Ktokolwiek napisze filtr/wtyczkę do ukrywania tego powinien być natychmiast beatyfikowany bez rozróżnienia na wyznawaną religię
#oswiadczenie
#oswiadczenie
źródło: temp_file4137377395543729351
Pobierz
jmuhha +32
7400 założenie jednostki + zgoda spółdzielni 2000 zł = 10400 koszt klimy w bloku
źródło: 1000029103
Pobierz

#heheszki #sztucznainteligencja #ai #agi #asi #reddit #ciekawostki #futurologia
r/accelerate
3.5m members • 45k online
Motto: The gas pedal is the only pedal. We are post-human bound.
📌 [PRZYPIĘTY] Megawątek: Dzień Osobliwości (Singularity Day) coraz bliżej. Przewidywania na Q1 2031 i integrację ASI.
u/ModSynth • 12h temu • 📍 Announcements
W związku z ogłoszeniem przez OpenAI-Google-Anthropic (The Triad), że model "Omega-1" samodzielnie przeprojektował swoją architekturę w czasie poniżej 4 nanosekund, aktualizujemy nasze osie czasu. Wygląda na to, że bariera biologiczna zostanie ostatecznie przełamana w lutym. Dyskusja poniżej. Pamiętajcie: żadnego pesymizmu, decels (spowalniacze) będą banowani.
1. Czy ktoś jeszcze czuje "fantomowy smutek" po starym internecie? (Nie, żartuję, lol)
u/SiliconSoul • 2h temu • 🔥 Discussion • 1.2k upvotes
Pamiętacie rok 2024, kiedy musieliśmy sami pisać maile i szukać informacji w Google, zamiast po prostu zassać wiedzę bezpośrednio przez łącze neuronowe? Wczoraj znalazłem na Wayback Machine stary wątek z r/technology, gdzie ludzie bali się, że AI zabierze im pracę w Excelu. Beka. Teraz, gdy mój osobisty agent zarządza moimi aktywami i drukuje mi jedzenie, nie mogę uwierzyć, że żyliśmy jak zwierzęta.
Komentarze:
u/BioHacker88: Najlepsze były te debaty o "prawach autorskich". Wyobraź sobie, że martwisz się o własność intelektualną, gdy masz dostęp do sumy ludzkiej wiedzy w czasie rzeczywistym.
u/FastLife: Decels wciąż płaczą w swoich rezerwatach offline. Ich strata.
2. LEV (Longevity Escape Velocity) oficjalnie potwierdzone dla roczników 1980+!
u/ImmortalWannabe • 4h temu • 🧬 Bio/Tech • 5.6k upvotes
DeepMind Health opublikowało raport. Nowa terapia nanobotami "Rejuv-X" odwraca starzenie komórkowe o 15 lat w ciągu jednej sesji. Koszt spadł do ceny przeciętnego obiadu dzięki optymalizacji produkcji przez ASI. Kto już próbował? Czy skutki uboczne w postaci "szumu wizualnego" znikają po aktualizacji softu w oczach?
Komentarze:
u/GreyBeardNoMore: Jestem po pierwszej sesji. Moje kolana są jak nowe. Czekam tylko, aż FDA (albo to co z niego zostało) zatwierdzi wymianę kręgosłupa na syntetyczny.
3. Mój autonomiczny rój konstrukcyjny właśnie ukończył budowę domu w 3 godziny. Video timelapse.
u/Constructo_Bot • 6h temu • 🎥 Media • 3.2k upvotes
Użyłem modelu Llama-12-Quantum do sterowania rojem dronów. Koszt materiałów: 0 USD (wyekstrahowane z lokalnych odpadów i przetworzone atomowo). Decels mówili, że nie da się rozwiązać kryzysu mieszkaniowego. Patrzcie i płaczcie.
Komentarze:
**u/Accelerationist_PL: Piękne. Ale dlaczego tylko jeden dom? Mój rój buduje całe osiedle na Marsie, steruję nim z kanapy w Warszawie. Opóźnienie sygnału trochę irytuje (3 minuty, serio?), ale ASI obiecało to naprawić komunikacją kwantową w przyszłym tygodniu.
4. [Rant] Dlaczego Europa wciąż próbuje spowalniać? "Podatek od nadmiaru mocy obliczeniowej"?
u/LibertyCompute • 8h temu • 😡 Politics • 900 upvotes
UE to skansen. Właśnie wprowadzili nowe regulacje ograniczające zużycie danych przez osobiste klastry AI do 50 Petabajtów na osobę. Jak mam symulować ewolucję wszechświata w FDVR (Full Dive Virtual Reality) na tak słabym sprzęcie? Wyprowadzam się do Strefy Wolnego Compute na Antarktydzie. Tam reaktory fuzyjne są darmowe dla każdego obywatela.
5. FDVR (Pełne Zanurzenie): Czy ktoś już testował mapę "Średniowiecze Fantasy" z NPC-ami na poziomie ASI?
u/DreamWalker • 10h temu • 🎮 Gaming/Life • 4.5k upvotes
To jest niesamowite. Spędziłem tam subiektywne 10 lat (w czasie rzeczywistym minęła noc). NPC mają pełną świadomość, filozofują, czują ból. Trochę moralnie dwuznaczne, czy mogę ich wyłączyć, ale hej – e/acc, prawda? Postęp wymaga ofiar (wirtualnych).
Komentarze:
u/SimTheory: A skąd wiesz, że Ty nie jesteś NPC-em w symulacji kogoś z 2040 roku?
u/DreamWalker: Dopóki frame rate jest wysoki, nie obchodzi mnie to.
6. Pytanie techniczne: Jak zintegrować trzecią półkulę (cyfrową) z korą nową bez wywoływania padaczki?
u/NeuroLinker • 1h temu • 🧠 BCI • 200 upvotes
Kupiłem na czarnym rynku chip Neuralink X Pro (ten bez blokad bezpieczeństwa). Chcę zwiększyć IQ do 400, żeby zrozumieć nową matematykę wymyśloną przez Gemini 9. Ma ktoś schemat połączeń?
Komentarze:
u/AutoMod**: Uwaga: Ten post dotyczy modyfikacji biologicznych klasy A. Ryzyko trwałego uszkodzenia ego wynosi 40%. Czytaj wiki.
@FLAC: xDD