Wpis z mikrobloga

Gemini zasymulowało mi jak będzie wyglądać /r/accelerate w roku 2030 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#heheszki #sztucznainteligencja #ai #agi #asi #reddit #ciekawostki #futurologia

r/accelerate
3.5m members 45k online

Motto: The gas pedal is the only pedal. We are post-human bound.
📌 [PRZYPIĘTY] Megawątek: Dzień Osobliwości (Singularity Day) coraz bliżej. Przewidywania na Q1 2031 i integrację ASI.
u/ModSynth 12h temu 📍 Announcements
W związku z ogłoszeniem przez OpenAI-Google-Anthropic (The Triad), że model "Omega-1" samodzielnie przeprojektował swoją architekturę w czasie poniżej 4 nanosekund, aktualizujemy nasze osie czasu. Wygląda na to, że bariera biologiczna zostanie ostatecznie przełamana w lutym. Dyskusja poniżej. Pamiętajcie: żadnego pesymizmu, decels (spowalniacze) będą banowani.

1. Czy ktoś jeszcze czuje "fantomowy smutek" po starym internecie? (Nie, żartuję, lol)
u/SiliconSoul 2h temu 🔥 Discussion 1.2k upvotes
Pamiętacie rok 2024, kiedy musieliśmy sami pisać maile i szukać informacji w Google, zamiast po prostu zassać wiedzę bezpośrednio przez łącze neuronowe? Wczoraj znalazłem na Wayback Machine stary wątek z r/technology, gdzie ludzie bali się, że AI zabierze im pracę w Excelu. Beka. Teraz, gdy mój osobisty agent zarządza moimi aktywami i drukuje mi jedzenie, nie mogę uwierzyć, że żyliśmy jak zwierzęta.
Komentarze:
u/BioHacker88: Najlepsze były te debaty o "prawach autorskich". Wyobraź sobie, że martwisz się o własność intelektualną, gdy masz dostęp do sumy ludzkiej wiedzy w czasie rzeczywistym.
u/FastLife: Decels wciąż płaczą w swoich rezerwatach offline. Ich strata.

2. LEV (Longevity Escape Velocity) oficjalnie potwierdzone dla roczników 1980+!
u/Immortal
Wannabe 4h temu 🧬 Bio/Tech 5.6k upvotes
DeepMind Health opublikowało raport. Nowa terapia nanobotami "Rejuv-X" odwraca starzenie komórkowe o 15 lat w ciągu jednej sesji. Koszt spadł do ceny przeciętnego obiadu dzięki optymalizacji produkcji przez ASI. Kto już próbował? Czy skutki uboczne w postaci "szumu wizualnego" znikają po aktualizacji softu w oczach?
Komentarze:
u/GreyBeardNoMore: Jestem po pierwszej sesji. Moje kolana są jak nowe. Czekam tylko, aż FDA (albo to co z niego zostało) zatwierdzi wymianę kręgosłupa na syntetyczny.

3. Mój autonomiczny rój konstrukcyjny właśnie ukończył budowę domu w 3 godziny. Video timelapse.
u/Constructo_Bot 6h temu 🎥 Media 3.2k upvotes
Użyłem modelu Llama-12-Quantum do sterowania rojem dronów. Koszt materiałów: 0 USD (wyekstrahowane z lokalnych odpadów i przetworzone atomowo). Decels mówili, że nie da się rozwiązać kryzysu mieszkaniowego. Patrzcie i płaczcie.
Komentarze:
**u/Accelerationist_PL: Piękne. Ale dlaczego tylko jeden dom? Mój rój buduje całe osiedle na Marsie, steruję nim z kanapy w Warszawie. Opóźnienie sygnału trochę irytuje (3 minuty, serio?), ale ASI obiecało to naprawić komunikacją kwantową w przyszłym tygodniu.

4. [Rant] Dlaczego Europa wciąż próbuje spowalniać? "Podatek od nadmiaru mocy obliczeniowej"?
u/LibertyCompute 8h temu 😡 Politics 900 upvotes
UE to skansen. Właśnie wprowadzili nowe regulacje ograniczające zużycie danych przez osobiste klastry AI do 50 Petabajtów na osobę. Jak mam symulować ewolucję wszechświata w FDVR (Full Dive Virtual Reality) na tak słabym sprzęcie? Wyprowadzam się do Strefy Wolnego Compute na Antarktydzie. Tam reaktory fuzyjne są darmowe dla każdego obywatela.

5. FDVR (Pełne Zanurzenie): Czy ktoś już testował mapę "Średniowiecze Fantasy" z NPC-ami na poziomie ASI?
u/DreamWalker 10h temu 🎮 Gaming/Life 4.5k upvotes
To jest niesamowite. Spędziłem tam subiektywne 10 lat (w czasie rzeczywistym minęła noc). NPC mają pełną świadomość, filozofują, czują ból. Trochę moralnie dwuznaczne, czy mogę ich wyłączyć, ale hej – e/acc, prawda? Postęp wymaga ofiar (wirtualnych).
Komentarze:
u/SimTheory: A skąd wiesz, że Ty nie jesteś NPC-em w symulacji kogoś z 2040 roku?
u/DreamWalker: Dopóki frame rate jest wysoki, nie obchodzi mnie to.

6. Pytanie techniczne: Jak zintegrować trzecią półkulę (cyfrową) z korą nową bez wywoływania padaczki?
u/NeuroLinker 1h temu 🧠 BCI 200 upvotes
Kupiłem na czarnym rynku chip Neuralink X Pro (ten bez blokad bezpieczeństwa). Chcę zwiększyć IQ do 400, żeby zrozumieć nową matematykę wymyśloną przez Gemini 9. Ma ktoś schemat połączeń?
Komentarze:
u/AutoMod**: Uwaga: Ten post dotyczy modyfikacji biologicznych klasy A. Ryzyko trwałego uszkodzenia ego wynosi 40%. Czytaj wiki.
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach