Aktywne Wpisy

orgin246 +11
Ej mordeczki z tagu. Wiemy, że ludolodzy to za dużo w gry nie grają bo głównie to wskazują, kto te gry niszczy. Co nie znaczy, że nie możemy sami pogadać lekko o giereczkach. Pochwalcie się w co tam ciekawego graliście w styczniu?
Ja trochę biednie bo nie miałem jakoś parcia na granie więc tylko skończyłem SW: Outlaws, Killzone 3 i Sly 3.
#kiszak #gry
Ja trochę biednie bo nie miałem jakoś parcia na granie więc tylko skończyłem SW: Outlaws, Killzone 3 i Sly 3.
#kiszak #gry
iReturn +13
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

https://luska.pl/pistolet-cz-scorpion-evo3-s1-kal-9x19.html
#bron
@RM_PL: więc taki Winchester model 94 w kalibrze .357 to rewolwer ?
@assninja: może, ale tego nie robi, wszystko zależy od interpretacji
@DoktorVincent: Ale to sklep drukuje fakturę, więc fizycznie to sklep wpisuje. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Also, tu taki mondry i się p----------a, a na Disco to już nawet "cześć, żyję" nie napisze. :P
Jak zdam to będę miał tylko na PCZ na razie
@assninja: Policja sprawdza poprawność papierów. Jak masz wszędzie w papierach "pistolet" to nikt nie powinien się do Ciebie przywalić.
@DoktorVincent: W teorii tak. To tak samo mimo, że np. RPD czy MG4 to b--ń
źródło: 1670216650-QRIkT5g1MChLooILIxw1pkkZlk2tV26xlhjPq3VR
Pobierz@DoktorVincent: to lepiej się naum! XD
POLSKA NORMA
PN-V-01016
lipiec 2004
B--ń strzelecka
Na egzaminie WPA faktycznie mają prawdziwy "pistolet maszynowy", tyle że nie Scorpion a Glauberyt, i nie dostaniesz na to pozwolenia a jedynie dopuszczenie. Nic co sobie kupisz nie będzie samoczynne.
Jeśli by było jak mówisz to nikt (poza sytuacją na świadectwo itd, to pomijam) by nigdy nie mógł kupić scorpiona czy wykastrowanego glauberyta bo przecież to pistolet maszynowy a więc samoczynny a więc zakazany. A jednak ludzie
Czy Scorpion Evo, wersja cywilna która nie jest samoczynna to pistolet maszynowy wg normy którą przytoczyłeś? Jeśli tak to w jaki sposób można ją kupić jako cywil?
Mam obecnie zdany egzamin w WPA na pistolety centralnego zapłonu i takie dostanę pozwolenie. Kupię Scorpiona czy nie?
Nie ma zwięzłej konkretnej nazwy encyklopedycznej, ani w normach na b--ń samopowtarzalną wyposażoną w kolbę, nie przystosowaną do strzelania z jednej ręki i zasilaną amunicją pistoletową. Wszędzie jest mowa o broni samoczynnej lub samoczynno-powtarzalnej w ramach pojęcia pistoletu maszynowego.
Encyklopedia broni palnej Ciepliński Woźniak- Święty Graal dla inżynierów i konstruktorów
źródło: temp_file4505128277001255134
Pobierzźródło: temp_file7624867988135367359
Pobierzźródło: temp_file6396027046823470744
Pobierz