Aktywne Wpisy
skeeto666 +25

fervi +390
CDA Premium na 90 dni czeka na Was ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polska to bardzo fajny kraj i często zapominamy o tym. UE to zbiór często fajnych krajów - może nie tak jak Polska, ale nie można mieć wszystkiego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niestety od jakiegoś czasu słychać ględzenie, że Polska to syf, kiła i mogiła, Europa też i trzeba rozwalić to wszystko i liczyć, że może jakoś to będzie.
A ja
Polska to bardzo fajny kraj i często zapominamy o tym. UE to zbiór często fajnych krajów - może nie tak jak Polska, ale nie można mieć wszystkiego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niestety od jakiegoś czasu słychać ględzenie, że Polska to syf, kiła i mogiła, Europa też i trzeba rozwalić to wszystko i liczyć, że może jakoś to będzie.
A ja
źródło: obraz
Pobierz

Płyta:msi b450-a pro max
Procesor: Ryzen 5 3600
Grafika: RTX3070(Gigabyte Eagle OC)
Ram: 16gb
Zasilacz: Seasonic GC Gold 750w
Czy zmiana grafiki ma sens? W przyszłym roku na pewno będę składał nowego pc, jednak już teraz myślałem nad inwestycją w kartę. Grywam głównie w Arc Raiders i inne, mniej wymagające tytuły. Jednak już w Arc Raiders lecę na minimalnych by mieć płynny klatkaż, a i posiadam monitor z roździelczością 3440x1440. Na kartę myślałem by przeznaczyć 5-6tyś.
#pcmasterrace #kartygraficzne
Ponadto wszystko wskazuje na to, że taniej w sektorze GPU nie będzie, a przyszła premiera i dostępność kart SUPER stoi pod ogromnym znakiem zapytania, także ja bym kupował.
Zasilacz masz ze sporym zapasem.
nie ma sensownej karty w tym zakresie ani okolicy.
z strony nvidii tylko 5070Ti i 5090 mają sens w kontekście cena/wydajność wieć ok 3.6k.
strona AMD nas nie interesuje jak chcesz tyle wydać na kartę bo oni wysoki segment odpuścili.
kup
@Mjut93: spokojnie wystarczy.
Co do GPU to nawet podstawowe modele typu Palit Gaming Pro-S, ASUS prime świetnie się sprawdzą i takie byśmy tu polecali.
Na pewno warto jeszcze rozważyć:
2x16GB RAMu (choć to obecnie
3600 do 5600 masz 100% więcej mocy
https://www.youtube.com/watch?v=Gu2EbuYYvKM