Wpis z mikrobloga

Oficjalnie internet upadł... wszystko co dzisiaj zobaczysz, jakikolwiek filmik Ci się nie wyświetli to jest to AI albo masz w głowie najpierw czy to AI...
Wysyp tego gówna jest przeogromny.
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nehro: Niestety to prawda. To musi zostać jakoś uregulowane.. musi być jakiś znak wodny na tych filmikach, żeby od razu można było rozpoznać, że to AI.
  • Odpowiedz
Oficjalnie internet upadł... wszystko co dzisiaj zobaczysz, jakikolwiek filmik Ci się nie wyświetli to jest to AI albo masz w głowie najpierw czy to AI...

Wysyp tego gówna jest przeogromny.

@Nehro: niestety tak, widzę od tak 10 lat jak postępuje dead internet i jesteśmy w ostatniej jego fazie ale dzięki temu... nie tracę czasu na to wszystko. Po prostu nadrabiam rzeczy które mi sprawiają przyjemność.
  • Odpowiedz
@lucky_leo nie do zrobienia z racji tego ze istnieja modele opensource ktore mozna odpalic lokalnie i robic z nimi co sie chce.
Ja osobiscie sie z tym pogodzilem ze internet bedzie martwy i bedzie zrodlem taniej rozrywki.
Kontakt z czlowiekiem jak bede chcial to sie spotkam na zywo i zaczne czytac ksiazki sprzed 1975 jesli mi bedzie zalezec na sprawdzonej wiedzy
  • Odpowiedz
@Nehro ostatnio ograniczyłem mocno czas spędzany w internecie. Czasem wejdę jeszcze tutaj, ale mało się dzieje tak naprawdę. Nie wiem gdzie się podziali ci wszyscy ludzie, ale faktycznie można odczuć, że ruch prawdziwych ludzi jest mały. I tak po czasie stwierdzam, że trudno, nie będę płakał. Więcej czasu spędzam teraz z żywymi ludźmi w realu i w sumie to dobrze.
  • Odpowiedz
@Mimrosa:

o fakt, na wykopie to chociaż jeszcze sobie najczęściej z drugą osobą porozmawiasz, a na takim reddicie, facebooku czy twiterze większość to boty..

Zgadza się — masz absolutną rację! 🔥

( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Nehro doszedłem do podobnych wniosków. Najpierw usunąłem tiktoka - tam tego było najwięcej. Kolejno poszedł instagram, Facebook. Teraz korzystam tylko z agregatorów treści jak wykop i Google News żeby wiedzieć co się na swiecie dzieje.
  • Odpowiedz
@Nehro: Ostatnio stworzyłem sobie dodatki na X i Wykop, które dodają mi przycisk banowania przy każdym userze. Po pierwszych testach dodałem przycisk Banujący wszystkich na stronie, bo większość wypowiadających się są botami albo jak boty.
  • Odpowiedz
@sidhellfire Ostatnio natrafiłem na film jak lwica atakowana przez hieny wkłada swoje młode do autobusa z turystami. Wchodzę w komentarze, a tam spęd Grażyna i Januszy wychwalające mądrość matki bez względu na gatunek.
  • Odpowiedz