Wpis z mikrobloga

#remontujzwykopem #meble #stolarstwo

Ile teraz stolarze biorą za około 10m2 kuchni? Standard raczej nie jakiś super premium żeby jakieś marmury i inne sraki były, zwykłe porządnie laminowane blaty które wytrzymają 20 lat i o które się nie będę bał że mi coś kapnie i odbarwi, coś odpryśnie czy cholera wie co jeszcze. Nie ma też jakichś magicznych, dziwacznych kształtów, zwykła G kształtna kuchnia na planie prostokąta. Niemal wszystko się ładnie składa do kupy w standardowe sekcje po 60x60 cm.

Dla porównania Ikea mi wyliczyła za ~~31k na konfiguratorze i zastanawia mnie czy to drogo czy tanio. Generalnie Ikea jest IMO co do zasady droga, więc wcale bym się nie zdziwił jakby od wąsatego stolarza dało się taniej. Aczkolwiek w Ikei mi mogły nabić koszty systemy magic corner czy jakieś cargo, które są co do zasady nie najtańsze.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Khaine: Nie ma przelicznika na m2 za meble kuchenne. (niektórzy pytają z kolei o mb)

Szafka szerokości 1mb z półką i frontami z płyty laminowanej, a szafka 1 mb z 3 szufladami i frontami lakierowanymi z filunkiem (angliki) - to różnica małej 4 cyfrowej kwoty.

Koszt wykonania jest zawsze pod dany projekt. Wykonawca ocenia skalę trudności, użyte materiały, akcesoria, rodzaj blatów, rodzaj frontów i podaje cenę. Rozstrzały mogą być duże
  • Odpowiedz
  • 0
@Thunderball: mb blatu czy jak? Problem z Ikeą jest taki że ma wyłącznie standardowe wymiary, czyli jakbym chciał mieć wnękę na lodówkę 90 cm szerokości - no to nie da się.
  • Odpowiedz
metr bieżacy zabudowy. na 2.5m wysokosci, 4 metry szerokie, fronty lakier układ wg moje widzimisie, szuflady, szafki, zawias blum, oswietlenie na hafelu. 23k za całość

na 90cm lodówke bierzesz 2x45cm obudowe
  • Odpowiedz