No to mam. Mazda CX-30 właśnie wyjechała z salonu do mojego życia ( ͡°͜ʖ͡°)
Pod maską: 2.0 benzyna, 186 KM Automat (bo życie jest za krótkie, żeby machać gałką xD)
Tak wiem, to nie BMW ale ja i BMW to dwa różne światy.
Pierwsze wrażenia? Przyspiesza tak, że aż mi się kawa w kubku uśmiecha. W środku jest cisza i ergonomia System bezpieczeństwa pilnuje mnie jak babcia na przejściu dla pieszych I nie przyciąga uwagi dresiarzy na światłach ( ͡°͜ʖ͡°)
@chilon akurat mazda ma lepsze wnętrza niż toyota choć mazda zawsze na wnętrzu oszczędza i tak im wychodzi to lepiej od konkurencji. Jak bym teraz zobaczył wnętrze chr to bym się porzygał
@Lardor: wnętrze CHR jest paskudne. Nie wiem jak Toyota przez lata tak zeszła na psy w tej materii. Nie było się nawet nad czym zastanawiać. A piszę o tym BMW bo z serii 116 też miało naprawdę dobrze wykończone wnętrze. Ale silnik słaby i to co oferowali jeśli chodzi o pakiety to było bardzo słabe.
@Sin-: I spoko totalnie. Pamiętaj, kupuj pod gusta swoje a nie innych. Poza tym posiadanie samochodu BMW od dawna to nie jest jakiś luksus, co drugie auto na ulicy to seria 1,3,5 albo coś w suvie od nich. To jest trochę jak z rolexem w Polsce kiedy każdy sobie za hajs z pato walk mma to zaczął
@Sin-: zawsze mnie fotele w mazdach denerwowały, płaskie stołki bez żadnego trzymania bocznego. Jak w 6 miałem skóry to na każdym zakręcie mało nie wypadałem z tego fotela.
@Sin-: super autko i fajny kolor, taki wesoly posrod tej szarosci na drogach ;) jedynie czego nie lubie to ten tablet wysuniety z deski, wole rozwiazanie, ze jest w desce na srodku, ale sa gusta :) niech sie dobrze jezdzi!
@Sin-: Oby tylko nie przyciągnęła na parkingu, jak większość mazd ( ͡°͜ʖ͡°) Czy w twojej też śmierdzi tanim plastikiem? Braliśmy w firmie CX-5 i CX-30 w niby topowej wersji, to kurna smród plastiku, i to nie takiego "nowościowego" tylko ordynarny chamski "plastyk-fantastyk" był wyczuwalny przez kilka tysięcy kilometrów.
Są. Mazda zrobiła kawał dobrej roboty przez te wszystkie lata.
@Sin-: nie, nie zrobiła. Nadal gniją już na placu u dealera. Nie mniej gratki, bo te auta są na prawdę fajne, tylko trzeba je szybko zabezpieczyć antykorozyjnie jeśli planujesz użytkować je dłużej
p0lski szon usuwający Instagrama po tym jak wyciekły jej maile z Epsteinem i teraz cały świat wie że jej "ciężką pracą", którą dorobiła się sławy było zwyczajne ku***nie się. ( ͡°͜ʖ͡°) #heheszki #epstein
Pod maską:
2.0 benzyna, 186 KM
Automat (bo życie jest za krótkie, żeby machać gałką xD)
Pierwsze wrażenia?
Przyspiesza tak, że aż mi się kawa w kubku uśmiecha.
W środku jest cisza i ergonomia
System bezpieczeństwa pilnuje mnie jak babcia na przejściu dla pieszych
I nie przyciąga uwagi dresiarzy na światłach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czego chcieć więcej?
#chwalesie #motoryzacja #samochody
źródło: IMG_0267
Pobierzźródło: IMG_0271
Pobierz@Sin-: zabezpieczenia antykorozyjne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Sin-:
Gdybyś chciał BMW z lepiej wykonanym środkiem od tej Mazdy, tobyś musiał chyba w siódemkę celować.
Ogólnie gratki - nie lubię suvów, ale Mazda z takim silnikiem i w takim kolorze sprawia wrażenie bardzo rozsądnego wyboru bez oglądania się na modę.
A piszę o tym BMW bo z serii 116 też miało naprawdę dobrze wykończone wnętrze. Ale silnik słaby i to co oferowali jeśli chodzi o pakiety to było bardzo słabe.
@Sin-: I spoko totalnie. Pamiętaj, kupuj pod gusta swoje a nie innych. Poza tym posiadanie samochodu BMW od dawna to nie jest jakiś luksus, co drugie auto na ulicy to seria 1,3,5 albo coś w suvie od nich. To jest trochę jak z rolexem w Polsce kiedy każdy sobie za hajs z pato walk mma to zaczął
Jak w 6 miałem skóry to na każdym zakręcie mało nie wypadałem z tego fotela.
@Sin-: Oby tylko nie przyciągnęła na parkingu, jak większość mazd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czy w twojej też śmierdzi tanim plastikiem? Braliśmy w firmie CX-5 i CX-30 w niby topowej wersji, to kurna smród plastiku, i to nie takiego "nowościowego" tylko ordynarny chamski "plastyk-fantastyk" był wyczuwalny przez kilka tysięcy kilometrów.
@Sin-: nie, nie zrobiła. Nadal gniją już na placu u dealera.
Nie mniej gratki, bo te auta są na prawdę fajne, tylko trzeba je szybko zabezpieczyć antykorozyjnie jeśli planujesz użytkować je dłużej
@baltic-vodka
Zamierzam wykonać tą konserwacje podwozia dla świetego spokoju tyle, że fabrycznie Mazdy mają znacznie lepszą ochronę niż kiedyś.