Wpis z mikrobloga

No to mam. Mazda CX-30 właśnie wyjechała z salonu do mojego życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pod maską:
2.0 benzyna, 186 KM
Automat (bo życie jest za krótkie, żeby machać gałką xD)

Tak wiem, to nie BMW ale ja i BMW to dwa różne światy.

Pierwsze wrażenia?
Przyspiesza tak, że aż mi się kawa w kubku uśmiecha.
W środku jest cisza i ergonomia
System bezpieczeństwa pilnuje mnie jak babcia na przejściu dla pieszych
I nie przyciąga uwagi dresiarzy na światłach ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Czego chcieć więcej?

#chwalesie #motoryzacja #samochody
Sin- - No to mam. Mazda CX-30 właśnie wyjechała z salonu do mojego życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
...

źródło: IMG_0267

Pobierz
  • 221
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sin-:

Gdybyś chciał BMW z lepiej wykonanym środkiem od tej Mazdy, tobyś musiał chyba w siódemkę celować.

Ogólnie gratki - nie lubię suvów, ale Mazda z takim silnikiem i w takim kolorze sprawia wrażenie bardzo rozsądnego wyboru bez oglądania się na modę.
  • Odpowiedz
  • 11
@chilon akurat mazda ma lepsze wnętrza niż toyota choć mazda zawsze na wnętrzu oszczędza i tak im wychodzi to lepiej od konkurencji. Jak bym teraz zobaczył wnętrze chr to bym się porzygał
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 13
@Lardor: wnętrze CHR jest paskudne. Nie wiem jak Toyota przez lata tak zeszła na psy w tej materii. Nie było się nawet nad czym zastanawiać.
A piszę o tym BMW bo z serii 116 też miało naprawdę dobrze wykończone wnętrze. Ale silnik słaby i to co oferowali jeśli chodzi o pakiety to było bardzo słabe.
  • Odpowiedz

@Sin-: I spoko totalnie. Pamiętaj, kupuj pod gusta swoje a nie innych. Poza tym posiadanie samochodu BMW od dawna to nie jest jakiś luksus, co drugie auto na ulicy to seria 1,3,5 albo coś w suvie od nich. To jest trochę jak z rolexem w Polsce kiedy każdy sobie za hajs z pato walk mma to zaczął
  • Odpowiedz
@Sin-: zawsze mnie fotele w mazdach denerwowały, płaskie stołki bez żadnego trzymania bocznego.
Jak w 6 miałem skóry to na każdym zakręcie mało nie wypadałem z tego fotela.
  • Odpowiedz
@Sin-: super autko i fajny kolor, taki wesoly posrod tej szarosci na drogach ;) jedynie czego nie lubie to ten tablet wysuniety z deski, wole rozwiazanie, ze jest w desce na srodku, ale sa gusta :) niech sie dobrze jezdzi!
  • Odpowiedz
I nie przyciąga uwagi dresiarzy na światłach

@Sin-: Oby tylko nie przyciągnęła na parkingu, jak większość mazd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czy w twojej też śmierdzi tanim plastikiem? Braliśmy w firmie CX-5 i CX-30 w niby topowej wersji, to kurna smród plastiku, i to nie takiego "nowościowego" tylko ordynarny chamski "plastyk-fantastyk" był wyczuwalny przez kilka tysięcy kilometrów.

System bezpieczeństwa pilnuje mnie jak babcia na
  • Odpowiedz
Są. Mazda zrobiła kawał dobrej roboty przez te wszystkie lata.

@Sin-: nie, nie zrobiła. Nadal gniją już na placu u dealera.
Nie mniej gratki, bo te auta są na prawdę fajne, tylko trzeba je szybko zabezpieczyć antykorozyjnie jeśli planujesz użytkować je dłużej
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 6
@tellet: Póki co nie śmierdzi ale byłam o tym uprzedzana przy odbiorze, że niby może. Oby nie ¯\(ツ)/¯

@baltic-vodka
Zamierzam wykonać tą konserwacje podwozia dla świetego spokoju tyle, że fabrycznie Mazdy mają znacznie lepszą ochronę niż kiedyś.
  • Odpowiedz