@new-object: Oho, prawdopodobnie zbliżamy się do dołka na kursie akcje, zanotować. A ty robiłeś w ogóle analizę finansową, że wiesz?
@Arriva: nawet nie starałem się, bo nie inwestuje w firmy, u których sam nie kupuje rzeczy ¯\(ツ)/¯ Aby zainwestować w firmę, muszę sam potwierdzić, że ma to sens, że robi dobry produkt i ma szansę podbić świat. Inaczej to zamrażasz kasę na lata z marnym zyskiem lub tracisz.
@new-object: czaicie, nie spółki kwantowe, przyszłość świata, coś co rozwali blockchainy, kryptowaluty, internet i system finansowy tylko w buty dla starych Polaków za 100zł od pary, które wymieniają raz na 10 lat xDDDDDD
@new-object: czaicie, nie spółki kwantowe, przyszłość świata, coś co rozwali blockchainy, kryptowaluty, internet i system finansowy tylko w buty dla starych Polaków za 100zł od pary, które wymieniają raz na 10 lat xDDDDDD
@polllk: niekoniecznie tylko nowe technologie, ale można inwestować, chociażby kluczowe do marketu. Coś, co inne firmy będą mieć trudność skopiować. A buty? Buty każdy skopiuje. Dlatego w ciuchach inwestuje się w markę, buduje się markę i
@new-object: jak jesteś taki pewny że ta firma nie zarabia i zbankrutuje to miej coś z tego i otwórz shorta. A co do CCC, firma jak firma, utrzymuje tysiące ludzi ze swojej działalności i każdy Polak zna te sklepy, znaczy dostarczają przydatną usługę na której zarabiają. Czy wzrosną czy nie już zależy od szczegółów finansowych i biznesowych a nie od tego czy te piękne buty na zdjęciu Ci się podobają
@milpl: Ja mam aktualnie 9.9192 zysk/akcja. Nie narzekam, ale nie wychodzę żeby nie aktywować procedury "podatek". Wish me luck ( ͡°͜ʖ͡°)
@new-object Ja robiłem analizę finansową, generalnie spółka nie jest w jakiejś złej kondycji finansowej, mają jakiś tam rozwój i jeżeli uda im się go utrzymać to CCC ma szansę odbić. Ja tam bym rozważył CCC na swing trade, po ewidentnej zmianie trendu,
każdy Polak zna te sklepy, znaczy dostarczają przydatną usługę na której zarabiają.
@Wincyjpracydoobra: masz krzywe spojrzenie na market. Patrzysz przez pryzmat obecnego czasu, a jak inwestujesz to musisz przewidywać gdzie spółka będzie za 5-10 lat od teraz. Indeksy pokazują przyszłość, a nie teraźniejszość.
Czy wzrosną czy nie już zależy od szczegółów finansowych i biznesowych a nie od tego czy te piękne buty
@HAMSKLOSS89: w LPP bardziej uwierze, bo firma buduje swoją markę i pozycję na rynku. Bardzo szerokie portfoilo: Sinsay, Mohito, House, Cropp, Reserved, daje opcje, by budować silną markę. Nie konkurują ceną, nie jest skierowana dla ubogich jak CCC. Chodzenie do tych sklepów nie budzi w ludziach efektu snobizmu, czyli uczucia, że kupuje się w sklepie dla "biedoty".
A to poważny czynnik tak jak Toyota vs. Lexus, Lufthansa -> Swiss /
@new-object: grupa CCC to jest eobuwie, Modivo, halfprice i inne. Działa na wielu rynkach i jest liderem w tej części Europy. Trochę więcej niż tanie buty z Chin ( ͡°͜ʖ͡°)
@new-object: pieprzysz głupoty xD ja w CCC kupuję buty (nie te ze zdjęcia, ale mają spoko wybór Lasockiego https://ccc.eu/pl/meskie/buty/marki/lasocki, a to nie adidasy żeby brać przez internet), a nie czuje się mniej elitarnie przez to xD postawiłeś sobie chochoła, nie byłeś chyba w CCC przez 15 ostatnich lat i go bronisz głupimi argumentami
@HAMSKLOSS89: rozumiem, to jest twoja opinia vs. moja.
Moją opinię stawiam na podstawie mojego środowiska, moich odczuć i ogólnego wglądu na rzeczywistość moimi oczami. Nigdy nie widziałem kogoś, kto chwali się "butami z lasockiego". Lecz butami, chociażby też dla mniej majętnych - Nike - już tak.
Do tego "płacnie" komuś za reklamowanie tych butów, chociaż NIGDY ich normalnie by nie nosił to wielkie xD na wizerunku marki - Shaquille
@Arriva: nawet nie starałem się, bo nie inwestuje w firmy, u których sam nie kupuje rzeczy ¯\(ツ)/¯ Aby zainwestować w firmę, muszę sam potwierdzić, że ma to sens, że robi dobry produkt i ma szansę podbić świat. Inaczej to zamrażasz kasę na lata z marnym zyskiem lub tracisz.
źródło: image
Pobierz@polllk: niekoniecznie tylko nowe technologie, ale można inwestować, chociażby kluczowe do marketu. Coś, co inne firmy będą mieć trudność skopiować. A buty? Buty każdy skopiuje. Dlatego w ciuchach inwestuje się w markę, buduje się markę i
A co do CCC, firma jak firma, utrzymuje tysiące ludzi ze swojej działalności i każdy Polak zna te sklepy, znaczy dostarczają przydatną usługę na której zarabiają. Czy wzrosną czy nie już zależy od szczegółów finansowych i biznesowych a nie od tego czy te piękne buty na zdjęciu Ci się podobają
@new-object Ja robiłem analizę finansową, generalnie spółka nie jest w jakiejś złej kondycji finansowej, mają jakiś tam rozwój i jeżeli uda im się go utrzymać to CCC ma szansę odbić. Ja tam bym rozważył CCC na swing trade, po ewidentnej zmianie trendu,
@Wincyjpracydoobra: masz krzywe spojrzenie na market. Patrzysz przez pryzmat obecnego czasu, a jak inwestujesz to musisz przewidywać gdzie spółka będzie za 5-10 lat od teraz.
Indeksy pokazują przyszłość, a nie teraźniejszość.
Bardzo szerokie portfoilo: Sinsay, Mohito, House, Cropp, Reserved, daje opcje, by budować silną markę.
Nie konkurują ceną, nie jest skierowana dla ubogich jak CCC. Chodzenie do tych sklepów nie budzi w ludziach efektu snobizmu, czyli uczucia, że kupuje się w sklepie dla "biedoty".
A to poważny czynnik tak jak Toyota vs. Lexus, Lufthansa -> Swiss /
grupa CCC to jest eobuwie, Modivo, halfprice i inne. Działa na wielu rynkach i jest liderem w tej części Europy.
Trochę więcej niż tanie buty z Chin ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MaxOttoVonStirlitz: i każda ta marka jest synonimem: "bo nie stać mnie na lepsze" :)
Moją opinię stawiam na podstawie mojego środowiska, moich odczuć i ogólnego wglądu na rzeczywistość moimi oczami. Nigdy nie widziałem kogoś, kto chwali się "butami z lasockiego". Lecz butami, chociażby też dla mniej majętnych - Nike - już tak.
Do tego "płacnie" komuś za reklamowanie tych butów, chociaż NIGDY ich normalnie by nie nosił to wielkie xD na wizerunku marki - Shaquille