Wpis z mikrobloga

• 1
@new-object: Oho, prawdopodobnie zbliżamy się do dołka na kursie akcje, zanotować. A ty robiłeś w ogóle analizę finansową, że wiesz?

@Arriva: nawet nie starałem się, bo nie inwestuje w firmy, u których sam nie kupuje rzeczy ¯\(ツ)/¯ Aby zainwestować w firmę, muszę sam potwierdzić, że ma to sens, że robi dobry produkt i ma szansę podbić świat. Inaczej to zamrażasz kasę na lata z marnym zyskiem lub tracisz.
new-object - >@new-object: Oho, prawdopodobnie zbliżamy się do dołka na kursie akcje,...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@new-object: czaicie, nie spółki kwantowe, przyszłość świata, coś co rozwali blockchainy, kryptowaluty, internet i system finansowy tylko w buty dla starych Polaków za 100zł od pary, które wymieniają raz na 10 lat xDDDDDD
  • Odpowiedz
  • 1
@new-object: czaicie, nie spółki kwantowe, przyszłość świata, coś co rozwali blockchainy, kryptowaluty, internet i system finansowy tylko w buty dla starych Polaków za 100zł od pary, które wymieniają raz na 10 lat xDDDDDD

@polllk: niekoniecznie tylko nowe technologie, ale można inwestować, chociażby kluczowe do marketu. Coś, co inne firmy będą mieć trudność skopiować. A buty? Buty każdy skopiuje. Dlatego w ciuchach inwestuje się w markę, buduje się markę i
  • Odpowiedz
@new-object: jak jesteś taki pewny że ta firma nie zarabia i zbankrutuje to miej coś z tego i otwórz shorta.
A co do CCC, firma jak firma, utrzymuje tysiące ludzi ze swojej działalności i każdy Polak zna te sklepy, znaczy dostarczają przydatną usługę na której zarabiają. Czy wzrosną czy nie już zależy od szczegółów finansowych i biznesowych a nie od tego czy te piękne buty na zdjęciu Ci się podobają
  • Odpowiedz
@milpl: Ja mam aktualnie 9.9192 zysk/akcja. Nie narzekam, ale nie wychodzę żeby nie aktywować procedury "podatek". Wish me luck ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@new-object Ja robiłem analizę finansową, generalnie spółka nie jest w jakiejś złej kondycji finansowej, mają jakiś tam rozwój i jeżeli uda im się go utrzymać to CCC ma szansę odbić. Ja tam bym rozważył CCC na swing trade, po ewidentnej zmianie trendu,
  • Odpowiedz
  • 1
każdy Polak zna te sklepy, znaczy dostarczają przydatną usługę na której zarabiają.

@Wincyjpracydoobra: masz krzywe spojrzenie na market. Patrzysz przez pryzmat obecnego czasu, a jak inwestujesz to musisz przewidywać gdzie spółka będzie za 5-10 lat od teraz.
Indeksy pokazują przyszłość, a nie teraźniejszość.

Czy wzrosną czy nie już zależy od szczegółów finansowych i biznesowych a nie od tego czy te piękne buty
  • Odpowiedz
  • 0
@HAMSKLOSS89: w LPP bardziej uwierze, bo firma buduje swoją markę i pozycję na rynku.
Bardzo szerokie portfoilo: Sinsay, Mohito, House, Cropp, Reserved, daje opcje, by budować silną markę.
Nie konkurują ceną, nie jest skierowana dla ubogich jak CCC. Chodzenie do tych sklepów nie budzi w ludziach efektu snobizmu, czyli uczucia, że kupuje się w sklepie dla "biedoty".

A to poważny czynnik tak jak Toyota vs. Lexus, Lufthansa -> Swiss /
  • Odpowiedz
  • 0
@HAMSKLOSS89: rozumiem, to jest twoja opinia vs. moja.

Moją opinię stawiam na podstawie mojego środowiska, moich odczuć i ogólnego wglądu na rzeczywistość moimi oczami. Nigdy nie widziałem kogoś, kto chwali się "butami z lasockiego". Lecz butami, chociażby też dla mniej majętnych - Nike - już tak.

Do tego "płacnie" komuś za reklamowanie tych butów, chociaż NIGDY ich normalnie by nie nosił to wielkie xD na wizerunku marki - Shaquille
  • Odpowiedz