Wpis z mikrobloga

Ktoś wmówił ludziom na etatach po 7k na rękę, że droga do bogactwa wiedzie przez ETF-y. „Panie, procent składany”, „dywersyfikuj portfel”, „500 zł miesięcznie i emerytura marzeń”. A potem zamrażają kasę na dekadę, żeby odkryć, że są 1200 zł do przodu. Odmawiają sobie nowych spodni, bo przecież są inwestorami, a w praktyce są tylko planktonem, który dokarmia wieloryby. Książki o Buffetcie, mądre miny, mentalność wilków z Wall Street, a kapitał jak na waciki.

Już większy respekt mam do kryptohazardzistów na dźwigni x50. Ci przynajmniej wiedzą, że z takim budżetem to albo grubo, albo wcale. A nie udawanie rekinów finansjery z portfelem jak skarbonka po komunii. Beka z was xD
#inwestowanie #gielda #kryptowaluty
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wojciech_Skupien: no beka z nich, jaja jak c--j, ale masz może jakieś rady od bardziej doświadczonego wilka z wall street dla młodych yorków czy tylko ich zwyzywasz i nie zaproponujesz żadnej rady?
  • Odpowiedz
dzwoni i madrze gada

@AnanasowyOcelot: w sęsie przejabać wszystko i żyć na pokaz? Czy może po prostu znaleźć sobie drogie hobby (nie musi być fajne, ma być drogie) gdzie każdą złotówkę co zostanie przewalasz.

Wiem wiem, jak się bawić to tylko CFD na XTB i jazda, a nie jakieś pseudo inwestowanie gdzie można zarobić grosze
  • Odpowiedz