Wpis z mikrobloga

Ciekawe czy większość społeczeńśtwa kiedykolwiek sobie uświadomi w swoich zakutych łbach że bardzo często najpierw podejmują automatycznie decyzje a potem racjonalizują dorabiając ideologię dlaczego dobrze zrobilili? ( ͡º ͜ʖ͡º)

#bekazpodludzi #psychologia
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

najpierw podejmują automatycznie decyzje a potem racjonalizują dorabiając ideologię dlaczego dobrze zrobilili?

@Niesondzem: U mnie jest odwrotnie. Najpierw podejmuję decyzję, a później stwierdzam, że źle zrobiłem. A jak chcę skorygować to robię jeszcze gorzej.
  • Odpowiedz
  • 0
@TheDarkSideOfTheMoon: albo jesteś pesymistą albo jesteś krytyczny wobec siebie. Pierwsze to takie samo s----------e jak dorabianie ideologii ze sie zrobilo dobrze, a drugie to RiGCz choć pewnie przetrwaniu sprzyja oklamywanie się że dobrze patrząc po nosaczach
  • Odpowiedz
@andandand: Zadałeś pytania z tezą, posądzające go o coś, co wcale nie wynika z tego, co napisał. Następnie otagowałeś, że beczunia ogółem. Dokładnie wskazał w czym leży problem, a ty zadajesz pytania spłycające temat.
W każdym razie sprawiasz wrażenie, że kręcisz bekę, że niby coś takiego napisał i ma ci się niby z tego tłumaczyć - z czegoś co sobie zmyśliłeś.
  • Odpowiedz