Wpis z mikrobloga

Blackpill powoduje przemodelowanie swojej percepcji i myślenia na postrzeganie rzeczy jakimi naprawdę są. Przestaniesz być ślepy.

To tak jakbyś nie dowidział i ktoś Ci dał okulary oraz założył je, zobaczyłbyś prawdziwe kolory i wyraźny obraz, który nie pasuje do oczekiwań i jak świat też Ci mówił, że wygląda - ufałeś i ktoś cię wydymał bez mydła i mówił, że to co czujesz i widzisz to nie to co czujesz i widzisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

Zmiana wymaga burzenia starego porządku, a nie pudrowanie trupa jak redpille robią, czyli cope zachowując stary model z nowymi zmiennymi (σ ͜ʖσ)

#blackpill #redpill
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Quashtan: redpill dzieli sie na :
- agresywnych chodzacych we snie: (musze mocniej grindowac, tylko pewnosc siebie, pasek do spodni, prysznic, koszula, ja jestem zdobywca i podrywczem, wzrost i wyglad nie ma znaczenia"
- normalnych ktorzy nie maja IQ żaby gdzie powoli lampki sie zapalaja w mozgu: nie no az tak zle nie moze byc jak mowia blackpillowcy ale jeszcze chwile bede probowac
  • Odpowiedz
  • 7
@nevermoon: mam dla ciebie eksperyment - załóż konto na tinderze jako średnia wyglądająca kobieta ( ͡° ͜ʖ ͡° )*: A później jako typowy miras Polak.
I zrób ten eksperyment z kilka razy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Twój model świata będzie się
  • Odpowiedz
@nevermoon:

jeśli mimo starań nie jestem w stanie znaleźć w rzeczywistości dowodów na tezy blackpillowe

To znaczy, że uroiłeś sobie chochoła w postaci "tez blackpillowych", pewnie jakieś skrajności albo absurdalne zlepki
  • Odpowiedz
@Quashtan: Ale ja nie mam wątpliwości, że kobiety dostają 100x więcej atencji na appkach randkowych ¯\(ツ)/¯ Jak widzę jakość tej atencji to nie zazdroszczę. Gdyby codziennie wypisywało do mnie sto odrzucających kobiet z propozycjami typu spula kompiel to wcale nie czułbym się lepiej. Jakościowych matchy mamy podobne ilości.
  • Odpowiedz
jak ktoś jest ładny i wysoki to ma takie same szanse na znalezienie dziewczyny jak ktoś kto jest poniżej przeciętnej z wyglądu

@kaminarii: Na "znalezienie dziewczyny" pewnie nie, na bycie szczęśliwym - tak.
  • Odpowiedz
@nevermoon:

Jakościowych matchy mamy podobne ilości.

Nie zgadzam się z tym. Dziewczyny na apkach randkowych mają większy rozstrzał, jeśli chodzi o jakość matchy. Na pewno dostają też masę par obiektywnie brzydszych, ale z drugiej strony mają też pary, które są od nich lepsze. Taka laska 5/10 będzie miała powodzenie zarówno u s--------n 1/10 jak i u typów 6-7/10. Z drugiej strony facet 5/10 może liczyć w głównej mierze tylko na
  • Odpowiedz
@Fala_Magnezu: "To nie był prawdziwy blackpill!" xd

Nawet OP tutaj wyjechał z dużo mniej filozoficzną tezą:

lepiej teraz, a nie jak masz alimenty na nie swoje dzieci i kredyt na mieszkanie, w którym mieszka twoja ex, a ciebie stamtąd umiejętnie
  • Odpowiedz
  • 1
@nevermoon: moralizowanie, że niby jakość atencji jest gorsza - powiedz mi tak szczerze - zazdrościsz? Coś mi się tak wydaje, że tak bo gdybyś mógł to chciałbyś tą ilość ale nie masz ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Chciałbyś te słabe podrywy, tą zalewającą ilość pochwał i boost do ego, że twoja baza wypadowa znajduje się tam na księżycu, a nie tu
  • Odpowiedz
@Quashtan: No dobra, wytłumacz mi, bo widzę że ja zupełnie świata nie rozumiem xD Instaluję sobie appkę randkową, bo chcę poznać jakieś dziewczyny i się z nimi spotykać. Dostaje matche, gadam. Nie rozdwoje się, nie mam czasu na więcej niż 2-3 spotkania w tygodniu, więc wybieram sobie takie, które mi się najbardziej podobają. Spotykam się, rucham, randkuję, zależnie od preferencji i jestem zadowolony.

Co jest twoim zdaniem tą rzeczą, której
  • Odpowiedz
Na "znalezienie dziewczyny" pewnie nie, na bycie szczęśliwym - tak.

@nevermoon: Ale blackpill nic nie mówi o znajdywaniu szczęścia czy byciu szczęśliwym. Mówi po prostu że ze słabymi genami, masz hard mode i zdecydowanie mniejsze szanse na 'rynku'. Tyle. A reszta to jest dopowiadanie czy przesadzanie, wraz z legendarnym 'it's over'.
  • Odpowiedz
Na koniec dnia i ona i ja mamy w ciągu tygodnia max kilka par, które faktycznie są warte uwagi. U mnie jest to 10% matchy, u niej 0.1%.

@nevermoon: To tak się tylko wtrącę. Jeżeli mówisz że ty mach pary na tinderze, na apce która jest sama w sobie hardcore dla facetów w szukaniu znajomości, to cóż, nie dziwota że nie rozumiesz blackpilla. No bo jesteś w 'kategorii' normik+ czy
  • Odpowiedz
  • 2
@nevermoon: Nie ma sensu tłumaczyć komuś kto zaprzecza faktom, robi się świętszym od papieża i fikołki wykonuje tylko po to, aby utrzymać w modelu dwa sprzeczne ze sobą przekonania lol

PS Typowa zagrywka normika - twój przypadek definiuje reguły, a nie na odwrót ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) To nie tak, że
  • Odpowiedz
@nevermoon: kolego, ztriggerowałeś się bo OP coś napisał o alimentach i "mieszkaniu za pomówienie", już któryś raz to cytujesz. Ciebie nie bolą "blackpillowe tezy" tylko konkretne słowa kluczowe wywołują w tobie zautomatyzowane reakcje. Zero samoświadomości, zero zmysłu obserwacji, ego top a głowa w d00pie - taki obraz twój. Szkoda czasu na dyskusję, OP również wystawił ci prawidłową diagnozę. Potrzebna ci terapia + może jakaś medytacja, coś co pozwoli wyjść ze
  • Odpowiedz
@Quashtan: Chłopie, nie odpowiadasz na pytania, zasłaniasz się setką lennyface'ów i od początku sprowadzasz mnie do stereotypu. Naucz się dyskutować jak człowiek a nie troll. Wskaż fakty, którym zaprzeczam. Wyjaśnij swoje stanowisko. Odpowiedz cokolwiek rzeczowego zamiast wylewać udawany luz, powtarzać ogólniki i wpasowywać mnie w szufladki w swojej głowie.
  • Odpowiedz