Aktywne Wpisy

Czoso +428
Spokojnie synek to na spokojnie trzeba przysiąść. Teraz jesteśmy zajęci pisaniem jakiej długości powinny być łańcuchy i budy.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: 1000052181
Pobierz
WonszJadowity +53
Jak ksiądz może cokolwiek mówić o rodzinie skoro to teoretyk? To jakby się słuchać kogoś z tagu przegryw jeżeli chodzi o randkowanie. W protestantyzmie albo prawosławiu kapłani mogą mieć żony więc oni mogą faktycznie coś powiedzieć o wartościach rodzinnych.
źródło: pol_pl_Ksiadz-stroj-dla-doroslych-Smiffys-41249_1
Pobierz

Kiedy sami są znacznie niżej w rankingu wolności prasy XDDD o rosji nawet nie wspominając. Dobrze ze doakonale to rozumiemy (poza braunami, konfa i częścią pisiorow)
#ukraina #rosja #usa #polska #ue
źródło: 1000014578
PobierzZa dużo memów czy komentarzy i zostajesz zawrócony
Za dużo memów czy komentarzy i zostajesz zawrócony
@ipkis123:
Na którym lotnisku?
Jeszcze nigdy w USA na żadnym lotnisku ani razu nikt nie sprawdzał mojego telefoinu w jakimkolwiek celu.
A obleciałem kilkanaście, za Trumpa i Bidena i wcześniej też.
Podejrzewam, że bierze argumentacje z takich "artykułów" jak ten:
https://podroze.onet.pl/aktualnosci/naukowiec-mial-w-telefonie-sms-y-krytykujace-trumpa-nie-wpuscili-go-do-usa/460txxm
Tu masz za to notatkę skierowaną do pracowników Departamentu Stanu:
https://www.cbp.gov/sites/default/files/2025-10/Border%20Search%20of%20Electronics%20at%20Ports%20of%20Entry%20FY%2025%20Stats.pdf (dokument z 10/23/2025)
Oficjalne dane z US Customes and Border Protection. Czy 55k w tym roku do polowy pazdziernika to duzo czy malo, to już Wam oceniać. Wg mnie grzebanie w walizkach szykajac fizycznych rzeczy to jedno, ale grzebanie w telefonach czy twardych dyskach to już fest przegięcie. Wystarczy to porownać z odprawą 20-kilka lat temu, kiedy zdjęcie butów było nie do pomyślenia.
źródło: Screenshot 2025-12-08 at 12.17.21
Pobierz@ipkis123: a co ma kontrola obcokrajowców do wolności w USA? Wolność przysługuje obywatelom USA
@ipkis123: Rozumiem, ze zartujesz? Chyba ich nie poj*balo do reszty, zeby takie cos robic lol, deportacje za memy?
@ipkis123: źródło?