Wpis z mikrobloga

niejaka katarzyna wasick zdobyła właśnie mistrzostwo w pływaniu na 50m na krótkim basenie (czyli jakaś niszowa konkurencja), no ale ja nie o tym, spoko polka rodaczka zdobyła medal w pływaniu, fajnie

ale ta typiara dostaje ze związku pływackiego 500 tysięcy złotych rocznie (cały budżet związku to 9 milionów) xDD mieszka sobie w USA, czasem przyleci do polski na jakieś mistrzostwa gminy pierdziszów dolny żeby odbębnić, a tak to dosłownie dostaje pół miliona złotych rocznie za uprawianie hobby i brak konieczności chodzenia do pracy i wszystko z naszych podatków leci wtf xD

przecież to jest jakiś żart, co roku pół miliona tak naprawdę kompletnie po nic, po to żeby jeden człowiek mógł sobie realizować hobby i mieszkać gdzie się mu podoba. nie jestem z tych co uważają, że sport należy całkowicie odciąć z budżetu, ale to kurde za tyle kasy to jakimś juniorom lepszym można jakiś wyjazd raz na jakiś czas zasponsorować czy coś albo wyposażyć w sprzęt jakiś AZS, śmiech mnie bierze to wszystko

#sport #plywanie #bekazpodludzi #boldupy
yahoomlody - niejaka katarzyna wasick zdobyła właśnie mistrzostwo w pływaniu na 50m n...

źródło: Katarzyna-Wasick-ME-Budapeszt-1

Pobierz
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 374
@yahoomlody: No niestety, ktoś wmówił milionom, że warto gapić się na grupę niedojdów uganiającą się za napompowanym balonem na trawie i ładować w to na przestrzeni lat miliardy złotych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
dokładnie tak, jechanie sobie na wycieczkę żeby mieć 30 miejsce w pływaniu to hobby za które ja nie chcę z podatków płacić

@yahoomlody: Panie op, przedstaw zatem listę twoich ulubionych sportów, które mogą brać dotacje. Bo nie wiem, które to sporty są hobby, a które nie są.
  • Odpowiedz
  • 14
@kremenaros:

sporty mogą wszystkie, ale jedna osoba bierze pół banki rocznie + pewnie drugie tyle z żołdu jako żołnierz (żołnierz WP i mieszka w USA xD) żeby pływać w niszowych konkurencjach no super opłacalne, widać jak przenosi się to na medale na IO
  • Odpowiedz
Panie op, przedstaw zatem listę twoich ulubionych sportów, które mogą brać dotacje

@kremenaros: Najlepiej jakby żadne, a igrzyska nasterydowanych robotów odbywały się na ich koszt, tudzież sponsorów.

to nie płać
  • Odpowiedz
Laska ma jskies medale z mistrzostw swiata i europy, byla na czterech olimpiadach, ma rekord Polski na 2 dystansach.

@PurpleHaze: doslownie w plywaniu na krotkim basenie 100 osob na clay glob xD
  • Odpowiedz
@yahoomlody: kolejny wykopek, ktory nigdy nie byl w nic dobry i kompletnie nie jest wstanie ogarnac wyobraznia jak trudnym jest to osiagnieciem – stad jakies pierdy umniejszajace osiagnieciom jednej z najlepszym polskich plywaczek w tym momencie. 60 tysiecy akcji na wykopie u takiego wykopka to tylko wisienka na torcie.

niejaka katarzyna wasick zdobyła właśnie mistrzostwo w pływaniu na 50m na krótkim basenie (czyli jakaś niszowa konkurencja

W zeszlym roku zdobyla
  • Odpowiedz